Samsung dezvăluie ideea care a stat în spatele design-ului Galaxy S6 edge

Scris de | 10 martie, 2015
Samsung dezvăluie ideea care a stat în spatele design-ului Galaxy S6 edge

1.217 de respondenți din Marea Britanie, Germania, Franța, SUA și Coreea de Sud, au luat parte la un studiu realizat de Samsung, iar rezultatele acestuia au stat la baza dezvoltării smartphone-ului Galaxy S6 edge.

Galaxy_S6_edge_Gold_Platinum_Art_Photo2

Utilizatorii de smartphone-uri își doresc să rămână în permanență conectați, chiar și atunci când se află în întâlniri și își doresc noi modalități prin care să poată fi contactați fără să-şi deranjeze partenerii de discuție, conform unui studiu realizat de echipele de inovație Samsung. Preluarea convorbirilor telefonice, scrierea de mesaje text sau privitul la telefon într-o întâlnire sunt acțiuni considerate nepoliticoase, potrivit studiului. Peste trei sferturi (76%) dintre utilizatorii de smartphone-uri apreciază ca fiind nepoliticoasă acțiunea de a verifica telefoanele mobile în timpul unei conversații. Cu toate acestea, studiul a dezvăluit faptul că utilizatorii își doresc să rămână conectați şi mai mult cu cei dragi. Șapte din zece (71%) utilizatori de smartphone-uri au declarat că își doresc o modalitate mai bună prin care apropiații să îi poată contacta în situații urgente.

Samsung Galaxy S6 edge

Studiul a fost realizat de rețeaua globală a echipelor de inovație Samsung. Acestea sunt aflate în diferite părți ale lumii și funcționează ca “incubatoare” de dezvoltare a tehnologiilor și inovațiilor. „Studiul nostru a demonstrat că peste trei sferturi dintre utilizatori consideră că nu este politicos să își verifice în permanență telefoanele mobile în timpul conversațiilor cu prietenii sau cu cei dragi. La acest lucru se adaugă și faptul că mulți oameni își doresc să își pună telefoanele deoparte în situațiile sociale, dar vor, în același timp, să poată fi contactați de cei dragi dacă întâmpină situații urgente,” a declarat Lysa Clavenna, Head of Innovation, Samsung Europa.  „Atunci când sunt într-o întâlnire și așteaptă un apel important, oamenii simt nevoia să se scuze în prealabil și să explice motivele pentru care sunt nevoiți să răspundă la telefon. Ne-am dat seama că, de cele mai multe ori, utilizatorii își așează telefoanele cu ecranele în jos pe masă. Interesant este faptul că aproape două treimi (64%) dintre utilizatorii de smartphone-uri care au participat la studiu își doresc să existe o modalitate de a face diferența între apelurile urgente și cele mai puțin importante.”

Galaxy_S6_edge_SideBottom_Gold_Platinum_Art_Photo

Aceste rezultate au fost folosite pentru dezvoltarea unei caracteristici importante a smartphone-ului de top Samsung Galaxy S6 edge, numită People edge.

Galaxy S6 edge_3

Galaxy S6 edge dispune de un design unic, cu ambele margini curbate, care le permit utilizatorilor să vizualizeze discret apelurile primite atunci când telefoanele sunt așezate cu ecranele în jos. Acesta le permite utilizatorilor să rămână conectați fără să se deconecteze de lumea din jurul lor. People edge permite setarea rapidă și ușoară a până la cinci contacte și atribuirea unei culori pentru fiecare dintre aceste contacte.

Galaxy S6 edge_2

„Am aflat că asocierea culorilor cu contactele preferate sporește conexiunea emoțională și sentimentul de apropiere,” a declarat Lysa Clavenna. Prin atingerea senzorului de monitorizare a pulsului de pe spatele smartphone-ului, utilizatorii pot respinge apelurile și pot trimite un mesaj text automat sau personalizat celor care îi apelează.

Etichete: , , , , , ,