Xiaomi Mi 5 vine cu un senzor de amprentă

Scris de | 29 aprilie, 2015
Xiaomi Mi 5 vine cu un senzor de amprentă

Xiaomi dorește să doteze viitoarele smartphone-uri din clasa de mijloc și high-end cu un senzor de amprentă, compania înregistrând recent un patent în acest sens în China.

Xiaomi  Mi5Chiar dacă până acum oficialii nu a fost confirmat acest fapt, în cuprinsul patentului înregistrat se arată că: „dispozitivul include în partea inferioară un senzor de amprentă și un senzor optic, ambele amplasate sub ecranul de sticlă”. Includerea unui senzor de amprentă sub tasta de home nu mai reprezintă chiar o noutate, modelele iPhone 6 și Samsung Galaxy S6 fiind echipate deja cu un astfel de senzor.

Xioami mi5Totuși se presupune că noul flagship al companiei, modelul Xiaomi Mi 5, va beneficia de noul senzor de amprentă. Ultimele zvonuri vizavi de caracteristicile modelului spun că va fi dotat cu un ecran QHD de 5,2 inchi, va rula un procesor Qualcomm Snapdragon 808 cu 3GB de RAM și că vine cu pațiu intern maxim de 64 GB. În privința camerelor se presupune că va include una principală de 16 megapixeli și una secundară de 8 megapixeli.

Xiaomi nr.1 CHINAPână atunci trebuie spus că azi, compania Xiaomi a anunțat pe pagina de Facebook faptul că în primul trimestru din 2015 a comercializat 14,2 milioane de smartphone-uri din cele 99 de milioane de unități vândute pe piața din China. Astfel, potrivit companiei de analiză IHS Technology, Xiaomi ocupă poziția fruntașă pe piața chineză, în timp ce Apple și Samsung ocupă doar pozițiile 3 și 4.

Etichete: , , , , , , , ,