MWC 2016: Samsung lansează Gear 360, camera cu filmare panoramică

Scris de | 22 februarie, 2016
MWC 2016: Samsung lansează Gear 360, camera cu filmare panoramică

Evenimentul Samsung Unpacked din cadrul Mobile Web Congress a fost centrat în jurul lansării celor mai noi modele, dar totul a avut la bază experiența Virtual Reality și a filmărilor la 360 de grade, ceea ce a permis companiei să dezvăluie cel mai nou produs realizat în laboratoarele Samsung.

Camera Samsung Gear 360 folosește două obiective fish eye de 15 megapixeli cu o deschidere a difragmei de f2.0 care permite captarea unei lumini mai puternice. Camera filmează la o rezoluție înaltă (3840 x 1920 pixeli) și integrează un trepied de dimensiuni mici, ușor de utilizat și compatibil cu o serie largă de accesorii existente pe piață.

gear-360-unpacked-2016-1

Camera are un fomat compact, cu dimensiuni de 66.7 x 56 x 60 de mm și cu o greutate de 53 de grame. În ce privește alte capabilități hardware, prima cameră 360 a producătorului sud coreean dispune de un procesor de imagine DRIMe5s, captează video în format 4K la 30 fps, imaginile au o rezoluție de până la 7776 x 3888 pixeli și suportă un card de memorie microSD de până la 128 de GB.

Are o serie de moduri de înregistrare, între care video, Photo, Time Lapse video, Looping Video și are setări pentru Sharpess, balans de alb, HDR, EV, ISO. Este rezistentă la apă și praf, având certificare IP53.

Camera se poate conecta la smartphone cu ajutorul conectivității Wi-Fi și Bluetooth prin aplicația disponibilă în Play Store. Odată conectat, poți salva conținutul înregistrat direct pe smartphone sau să îl încarci direct pe canalele de socializare, inclusiv pe Google Street View. 

gear-360-unpacked-2016-53

Conținutul poate fi rulat chiar și pe dispozitivele Gear VR, camera fiind compatibilă cu noile modele Galaxy S7 și cu smartphone-urile Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 edge, Galaxy S6. Camera va fi disponibilă începând cu a doua jumătate a anului pe anumite piețe.

Mark Zuckemberg a prezentat Gear VR

La prezentarea de astăzi a luat parte și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Totul a fost perfect sincronizat: în timp ce jurnaliștii prezenți la eveniment aveau pe cap căștile de realitate virtuală Gear VR, Zuckerberg a pătruns pe scena pentru a uimi pe toată lumea cu prezența atunci când au dat la o parte dispozitivul.

mark-zuckerberg-samsung-unpacked-gear
sursa foto: Mark Zuckerberg

CEO-ul Facebook a fost prezent pentru a vorbi despre parteneriatul Samsung și Facebook în ce privește realitatea virtuală. Samsung utilizează aceeași platformă ca și Oculus Rift, dispozitiv achiziționat de Facebook în 2014 pentru 2 miliarde de dolari, iar șeful celei mai mari rețele de socializare din lume a ținut să ne descrie modul în care realitatea virtuală ajută dezvoltarea rețelei de socializare. Au fost dezvăluite și câteva cifre interesante: sunt pete 200 de aplicații disponibile pentru Gear VR și a fost urmărit peste 1 milion de ore de conținut video pe dispozitivul VR de la Samsung.

 

Etichete: , , , , ,