Către vârf: review cu Samsung Galaxy A70

Ecran de 6,7 inchi, 128 GB spațiu intern, memorie RAM de 6 GB, cameră foto triplă, cu rezoluția de 32 megapixeli și baterie de 4500 mAh - sunt câteva din caracteristicile de top cu care defilează Galaxy A70. Și care ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva Samsung a decis pe ascuns, ca linia care departajează modele din clasa de mijloc de cele high end, să devină insesizabilă.

Scris de | 23 septembrie, 2019
Către vârf: review cu Samsung Galaxy A70

Este suficient să parcurgi și numai vizual, smartphone-urile din seria Galaxy A, atent lansate de Samsung în acest an, și vei sfârși prin a ajunge la concluzia că în 2019, compania s-a implicat total într-o competiție acerbă… cu ea însăși. A pus la bătaie opt smartphone-uri noi, acoperind toată tabla de joc, cu modele entry ce mușcă din clasa de mijloc și cu telefoane ce concurează modele high end, dar care până mai ieri păreau a fi destinate să rămână în clasa de mijloc. Strategia de marketing pentru seria Galaxy A este simplă: fiecare utilizator să-și găsească companionul mobil în funcție de raportul performanță-preț, de exemplu tinerii care abia învață să folosească funcțiile smart ori vor ca simultan cu abonamentul de telefonie să primească și un smartphone, să aleagă între Galaxy A10, A20, A20e și A30, iar fanii devotați fotografierii ori transmisiei live, să-și îndrepte privirile către modele precum A40, A50, chiar și mai sofisticatul A70. Ultimii, dar nu cei din urmă, porniți în căutarea esteticului, nemulțumiți de segmentul high end, să cumpere modelul Galaxy A80. Nu ne rămâne decât să așteptăm sfârșitul de an, însă un lucru este cert – Samsung a urcat în ring exponenți inegalabili la toate categoriile smartphone.

https://www.youtube.com/watch?v=eW3yuqFebHs

Galaxy A70

Este plăcut să constați faptul că un producător experimentează: Galaxy A70 este un model supersize, ecranul gigant de 6,7 inchi face ca acesta să depășească phablet-ul Note 9, cu ecran de 6,4 inchi, dar și Galaxy S10+ (tot un ecran de 6,4 inchi). Și fratele lui, Galaxy A80, are tot un ecran de 6,7 inchi. Această performanță ridică un semn de întrebare: ce diagonală va avea viitorul Note 10, ce urmează să fie prezentat în toamnă? Și mai trebuie să ne întrebăm ceva: dacă următoarele smartphone-uri vor depăși bariera celor 7 inchi, cum le vom mai transporta în buzunar? Chiar și Galaxy A70, prin grosimea de 7,9 mm și dimensiunile de 164,3 x 76,7 mm, te pune la încercare când vine vorba de a-l ține în buzunar (are greutatea de 183 grame). Însă, ținând cont de faptul că este dotat cu un ecran Super AMOLED, FHD+, cu rezoluția de 1080 x 2400 pixeli și un raport 20:9, nu prea îți vine ușor să-l lași din mână. Densitatea pixelilor este de 393 dpi. Automat ești tentat să-i admiri ecranul, care îți oferă mai mult spațiu ca și oricând: dorești să navighezi mai mult, să faci nu una sau două, ci 10-20 de fotografii, pe care să le și editezi ori ești tentat să te delectezi cu filme sau să inițiezi jocuri de o grafică impresionantă.Hardware performant

Sistemul de operare preinstalat este Android 9 Pie, peste care este aplicată interfața One UI de la Samsung. Galaxy A70 include un procesor octa core semnat Qualcomm, modelul Snapdragon 675 (pe 11 nm), arhitectură Kyro 460 cu 2 procesoare tactate la 2,0 GHz, respectiv 6 x 1,7 GHz, asistat de o memorie RAM de 6 GB și GPU Adreno 612. Spațiul intern de stocare total este de 128 GB, însă utilizatorul poate dispune după bunul plac de 108,3 GB, iar dacă acesta devine insuficient, atunci el poate fi extins per card microSD, până la 512 GB. În testele sintetice de benchmark, Samsung Galaxy A70 a obținut 6.479 puncte la testarea multi-core cu GeekBench 4, în Antutu a strâns un total de 168.820 de puncte, iar la testarea 3Dmark (Sling shot) a scos 1.683 puncte. În lumina acestor rezultate, smartphone-ul se detașează de plutonul de modele din clasa de mijloc, se apropie de flagship-uri. Noi nu am reușit să-l facem să gâfâie, oricât de mult l-am pus la încercare, fie că a fost vorba de jocuri ori de multimedia. Aici mai trebuie menționat un plus: este echipat cu o baterie de 4500 mAh, foarte binevenită pentru ecranul de 6,7 inchi, ce se poate încărca super rapid, la 25 W (port USB tip C 2.0, cu suport pentru USB-OTG). Rezistă, potrivit producătorului, până la 16 ore la navigarea pe internet per Wi-Fi, respectiv poate reda video o zi (24 de ore) – mai multe cu privire la acest aspect, dar și vizavi de rezultatele obținute la calitate emisie și recepție, măsurătorile pentru acustică ori autonomie, vom afla în urma după efectuarea testului de laborator.

Cameră triplă

Puțin ieșită din carcasă – insesizabil comparativ cu alte modele, Samsung Galaxy A70 se laudă cu un sistem de cameră triplă: una principală de 32 megapixeli (f1.7), de 8 megapixeli (ultra wide, f2.2, 123 grade) și de 5 megapixeli (f2.2, bokeh), cu focalizare automată, bliț și optimizare scenă, plus zoom digital 8X. Există 20 de moduri presetate de optimizare scenă, iar funcții precum Flaw Detection detectează ochii închiși, porțiunile neclare, petele ori problemele cu iluminatul de fundal, avertizându-te, astfel încât să poți reface captura. În lumina soarelui, fotografiile capturate sunt ireal de reușite, cu detalii incredibile. Și cele de interior sunt bune, însă o scădere în detalii, plus apariția de artefacte, poate fi constatată noaptea. Pe partea de video, utilizatorul poate înregistra filmulețe 4K, cu rezoluția de 3840 x 2160 pixeli la 30 fps sau poate face o captură HD, slow motion la 240 fps una în modul super slow motion cu durata de 4 secunde. Și camera frontală iese în evidență prin cei 32 de megapixeli, folosește focalizarea Selfie, pentru a ajusta profunzimea fundalului și a-l estompa. Mai poți adăuga AR Emoji ori să decorezi fotografiile cu abțibilduri RA, ștampile și cu rame foto.

Concluzie connect

Samsung Galaxy A70 are un design minimalist, cu o carcasă realizată din plastic spate, 4G, dual-SIM, cu interfață USB tip C, conexiune Wi-FI 802.11 a/b/g/n/ac,  Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.0 și NFC. Vine în culori de negru, alb, albastru sau coral, la un preț online de circa 335 de euro.

Etichete: ,