Apple se pregătește de o lansare surpriză. Anunțul lui Tim Cook

Scris de | 3 noiembrie, 2020
Apple se pregătește de o lansare surpriză. Anunțul lui Tim Cook

„One More Thing” este una dintre expresiile care l-au făcut celebru pe Steve Jobs, iar Apple a folosit din nou aceasta sintagmă la  trei ani după anunțarea iPhone X și la aproape zece ani după ce fostul CEO și totodată cofondator al companiei din California a trecut în neființă.

Deși nimeni nu știe încă ce urmează să lanseze Apple, speculațiile vin din toate părțile iar primele semne indică spre o premieră.

10 noiembrie este data setată pentru evenimentul de lansare, iar specialiștii din piață sunt de părere că a sosit momentul ca Apple să prezinte lumii întregi primele sale Mac-uri cu procesoare produse in-house, întrerupând astfel colaborarea cu Intel.

Surpriza a fost anunțată de Tim Cook în cadrul unei conferințe ce a avut ca scop anunțarea rezultatelor fiscale ale companiei în acest an. „Pot să vă spun că acest an va mai aduce pe piață anumite produse interesante”, a spus Cook.

Apple a anunțat inițial planurile de a face tranziția spre Mac-uri cu procesoare produse in-house în iunie, în cadrul conferinței WWDC, promițând că lumea întreagă va avea ocazia să le achiziționeze în anul 2020.

Unul dintre motivele pentru care compania americană a decis să renunțe la procesoarele produse de Intel este consumul mare de energie al acestora, considerând totodată că ar putea crește performanța laptop-urilor și desktop-urilor dacă ar folosi procesoare proprii Arm, notează The Verge.

Pe lângă lansarea noilor Mac-uri cu procesoare Apple, evenimentul de pe 10 noiembrie va marca și lansarea oficială a celui mai nou sistem de operare macOS 11 BigSur, care a fost anunțat tot în cadrul WWDC și care s-a aflat până acum în faza de testare beta.

 

Etichete: , , , , , , , , ,