Toate noutățile de la cea mai recentă lansare Apple. Care sunt produsele prezentate

Scris de | 11 noiembrie, 2020
Toate noutățile de la cea mai recentă lansare Apple. Care sunt produsele prezentate

Lansarea Apple „One More Thing” a avut loc aseară și a fost transmisă în direct pe YouTube. Fanii companiei din Cupertino au putut vedea în direct cele mai noi produse dezvoltate de Apple, printre care un nou laptop, un nou procesor și o dată oficială de lansare a noii versiuni a sistemului de operare MacOS.

După multe luni de zvonuri, Apple a confirmat informațiile la care specialiștii din piață se așteptau. Compania californiană a renunțat oficial la Intel în ceea ce privește procesoarele pe care le echipează pe laptop-urile MacBook și pe sistemele iMac și a prezentat noile procesoare produse in-house, Apple M1.

Ce e cel mai interesant aici este faptul că Apple va adopta o tehnologie de fabricare a acestora pe 5nm, mai avansată decât în cazul liderului de pe piață, AMD, care încă utilizează procesul de fabricare pe 7nm, prezent la arhitectura Zen 3.

Noile procesoare Apple M1 vor echipa, în primă instanță, noul MacBook Air, anunțat tot în cadrul evenimentului de ieri. Având libertate totală de acum și în cazul laptop-urilor, unde compania va dezvolta atât partea software cât și partea hardware, Apple anunță lucruri mărețe în ceea ce privește durata de timp a unui ciclu de încărcare. Noul lineup de MacBook-uri va dispune de o autonomie de până la 20 de ore, grație consumului redus de energie ale procesoarelor M1.

Nu în ultimul rând, Apple a anunțat și data oficială de lansare a noii versiuni de MacOS, denumită Big Sur. Aceasta va fi disponbilă începând cu 12 noiembrie și aduce o serie de îmbunătățiri și pentru modelele mai vechi de MacBook-uri, printre care și durata de viață a bateriei și timpi de încărcare reduși în ceea ce privește aplicațiile.

Etichete: , , , , ,