Legrand lansează un nou program pentru ecosistemele smart home

Scris de | 8 decembrie, 2020
Legrand lansează un nou program pentru ecosistemele smart home

Legrand a anunțat lansarea programului Netatmo Pro, unul dintre cele mai avansate sisteme în domeniul energiei și al siguranței, dedicat ecosistemelor smart home.

Produsele reprezintă cele mai populare alegeri pe care consumatorii le fac când vor să își transforme casa într-una mai eficientă energetic sau mai sigură. De exemplu, unul dintre cele mai apreciate produse incluse în acest program este Camera inteligentă de exterior, singura cameră de supraveghere care distinge între oameni, animale și mașini, fără ca utilizatorii să fie nevoiți să plătească taxe suplimentare de abonament.

Programul Netatmo Pro cuprinde 2 game: una dedicată siguranței și una energiei. Gama dedicată siguranței este formată din soluții cu ajutorul cărora utilizatorii își pot proteja casa atât în interior, cât și în exterior, fără alte costuri suplimentare. Aceasta este compusă din camera inteligentă de exterior, camera inteligentă de interior, senzorii inteligenți pentru ușă și fereastră, sirena inteligentă de interior și detectorul inteligent de fum.

Camera inteligentă de exterior este singura cameră de exterior care distinge între persoane, animale și mașini, fără taxe suplimentare de abonament. Aceasta este un înlocuitor inteligent pentru o lampă clasică destinată fațadei casei, trimite alerte foarte precise și oferă posibilitatea vizualizării în timp real a proprietății, cu o detecție de până la 20m.

Mai mult, se pot seta 4 zone din raza vizuală pentru excludere sau înregistrare și oferă protecție IP66, imagine FullHD (1080p), setări de confidențialitate pe zone țintă și înregistrare pe card, FTP, Dropbox sau iCloud. Camera inteligentă de exterior este compatibilă cu Apple HomeKit, Alexa, Google Assistant și IFTTT și este disponibilă și în varianta cu sirenă integrată (alarmă de 105dB).

Camera inteligentă de interior este una dotată cu recunoaștere facială, care trimite alerte în timp real. Aceasta recunoaște persoane, animale sau mișcări și dispune de două moduri de funcționare: AWAY și HOME, setări de confidențialite, stocare gratuită (toate înregistrările aflate pe card sunt criptate) și imagine FullHD (1080p), oferind o calitate bună a imaginii și în condiții de iluminare slabă.

Senzorii inteligenți pentru ușă și fereastră asigură un nivel superior de securitate. Aceștia se instalează ușor, atât în interior cât și în exterior, ușile și ferestrele echipate cu senzorii inteligenți Netatmo putând semnala în timp real atunci când este forțată pătrunderea în casă.

Mai mult, utilizatorii pot verifica direct în aplicație dacă ușile și ferestrele echipate cu senzorii inteligenți Netatmo sunt deschise sau închise și pot seta să primească o alertă atunci când acestea sunt ținute deschise prea mult timp. Senzorii inteligenți pentru ușă și fereastră funcționează cu două baterii AAA, având o autonomie de aproximativ 1 an și o disponibilitate de maxim 12 senzori pe o cameră. Senzorii se conectează direct la camera video de interior, dispun de protecție IP67 și sunt compatibili cu AppStore, Google Play și IFTTT.

Gama dedicată energiei cuprinde soluții eficiente atât pentru locuințe individuale dotate cu centrale termice proprii, cât și pentru locuințe colective cu încălzire centralizată.

Cu un design minimalist by Starck și display e-paper, termostatul inteligent dispune de un algoritm inteligent gândit pentru economisirea energiei (datorită funcțiilor de auto-adaptare și verificare). Atât termostatul cât și “hub-ul” au relee pentru controlul centralei termice, oferind posibilitatea includerii mai multor zone și locuințe în aceeași aplicație.

Termostatul inteligent poate fi controlat local (manual), dar și de la distanță (smartphone, tabletă, computer), interfața aplicației fiind foarte clară și intuitivă. De asemenea, utilizatorii pot beneficia de un raport lunar pentru economisirea energiei, având acces la istoricul de funcționare al termostatului – temperaturi, analiza programelor folosite, comparații, estimări și sfaturi personalizate pentru optimizarea consumului de energie.

În plus, acesta funcționează pe baterii, se poate instala atât cu fire, cât și wireless și este compatibil cu peste 1500 de centrale termice, dar și cu Apple HomeKit, Alexa, Google Assistant și IFTTT, permițând astfel controlul vocal.

Etichete: , , , ,