Apple ar putea investi 3,6 miliarde de dolari în Kia Motors pentru o posibilă colaborare

foto via @ubergizmo.com

Zvonurile legate de planurile Apple pentru lansarea unui mașini sub brandul lor nu par să se oprească în curând. De fapt, dacă aruncăm o scurtă privire, mai amănunțită, se pare că planurile Apple se accelerează. Dacă zvonurile sunt adevărate, ar putea semna un acord cu Kia imediat după 17 februarie pentru a stabili o colaborare de producție.

Se pare că Apple și Hyundai, compania mamă a Kia, au purtat discuții. Pe baza ultimelor știri din publicația coreeană DongA Ilbo, Apple ar putea investi până la 3,6 miliarde de dolari în Kia Motors ca parte a colaborării lor.

Construirea unei mașini este, în mod evident, ceva în care Hyundai și Kia sunt experți și va fi interesant să vedem cum ar reacționa piața la o mașină marca Apple. Recent, s-a zvonit că Apple ar putea lucra cu mai mult de un producător auto.

Cu toate acestea, s-a raportat că platforma E-GMP a Hyundai va fi cheia din spatele Apple Car, astfel  Kia va juca un rol mult mai mare decât ceilalți producători de automobile care ar putea fi parteneri cu Apple .