Interviu cu Sebastian Dobrincu, tânărul care a cucerit Silicon Valley. A lansat startupul iReal.ro cu Marius Moga si are o noua piesa alaturi de Ioana Ignat

Interviu cu Sebastian Dobrincu, tânărul care a cucerit Silicon Valley. A lansat startupul iReal.ro cu Marius Moga si are o noua piesa alaturi de Ioana Ignat

Scris de | 5 februarie, 2021

A plecat la o vârstă fragedă din România după ce și-a descoperit pasiunea pentru ingineria software, iar acum este poreclit “tânărul milionar român care a cucerit Silicon Valley”. Sebastian Dobrincu are 22 de ani, este cunoscut ca antreprenor și mai nou, este muzician. A lansat o piesă nou-nouță alături de Ioana Ignat într-un studio virtual, o premieră pentru industria muzicală românească. IREAL.ro este un startup realizat de Sebastian Dobrincu și Marius Moga care permite crearea unor producții video într-un studio virtual care permite recrearea peisajelor cu ajutorul tehnologiei.

connect: Cine este tânărul Sebastian Dobrincu? Cum ai descrie parcursul tău?

Sebastian Dobrincu: Este un antreprenor și muzician care s-a făcut remarcat în spațiul public pentru parcursul lui profesional la o vârstă fragedă. Wow, ce ciudat sună din gura mea asta. Pe scurt, mi-am descoperit de mic pasiunea pentru inginerie software, iar exploatând această atracție nativă cu care am fost înzestrat pentru tot ce înseamnă business și antreprenoriat, am reușit obțin reușite profesionale care m-au propulsat într-o poziție unică în lumea de afaceri. În prezent, timpul și cunoștințele câștigate îmi permit să încerc noi provocări și chiar și să mă întorc la vechi pasiuni, cum ar fi muzica, unde acum reușesc și să prestez la nivel profesional.

connect: Ai devenit cel mai tânăr milionar din Silicon Valley, pe forțele proprii, fără susținerea financiară a familiei. Care sunt calitățile care te-au ajutat să reușești?

Sebastian Dobrincu: Curiozitatea și pasiunea pentru munca mea ar fi două trăsături fără de care sunt convins că nu aș fi reușit. Uitându-mă în spate asupra parcursului meu în viață, pot observa cât de multă muncă a fost la mijloc. Nu aș fi fost capabil să duc la bun sfârșit acest workload fără să fiu într-adevăr pasionat de ceea ce făceam. Totodată,  fiind o fire veșnic curioasă, am reușit să îmi descopăr pasiunile și țelurile foarte devreme, acesta fiind probabil și motivul pentru care am avut un succes  profesional atât de precoce în viață.

connect: Timpul este cel mai mare aliat al tău, fiind milionar la doar 20 de ani, supranumit și copilul digital al României. Ce proiecte ai în plan, pentru a-ți menține titlul dobândit?

Sebastian Dobrincu: Încă mă amuză de fiecare dată când aud titlul de ‘copil digital’ – mă duce cu  gândul la ceva cyborg, haha! Încă din start, motivul pentru care am ales să îmi împărtășesc povestea în mod public a fost pentru a inspira pe alți tineri care nu vor avea parte de un parcurs atât de fericit în final. Fie că vorbim de neregulile sistemului educațional romanesc, de lipsa de încredere și susținere de care tinerii au parte în societate și în familie, până la afaceri noi care să recruteze oameni talentați și muncitor din plan local, toate inițiativele mele se ghidează pe un simț civic pe care mi-l asum în mod voluntar. Îmi doresc să returnez societății care m-a format, în măsura puterilor și resurselor mele, valorile și lecțiile pe care mi le-a inspirat, fără de care nu știu dacă aș fi ajuns în aceeași poziție în prezent.

connect: Ai devenit un exemplu pentru mulți tineri. Crezi că există șanse de dezvoltare din acest punct de vedere, în România?

Sebastian Dobrincu: Sunt șocat că ne aflăm în situația în care ne punem această întrebare. În general cred că nu suntem cel mai optimist popor și tindem să avem o impresie destul de negativă despre noi înșine, însă având oportunitatea de a întâlni oameni din culturi diferite, am realizat că suntem mult peste alții, la multe capitole. Cred cu tărie că potențialul de dezvoltare al țării, în special în ceea ce ține de formarea și susținerea viitorilor lideri ai țarii este imens – tocmai de asta militez atât de mult în direcția rezolvării neregulilor curente.

 

connect: Pe lângă programare și matematică, în copilărie ai făcut canto și ai studiat mai multe instrumente. Cum îmbini aceste pasiuni?

Sebastian Dobrincu: Din drag. Nu există om fără pasiuni – doar oameni care nu și le-au descoperit încă. Secretul, în ochii mei, este să experimentezi cât mai mult și cu lucruri cât mai diverse până înțelegi ce te atrage; Ce ai face din drag pentru restul vieții, dacă banii și alte condiții sociale nu ar fi o presiune. Am reușit să descopăr aceste afinități pentru business și muzică încă de mic, iar faptul că pot performa la acest nivel în ambele, mă împlinește enorm.

Sebastian Dobrincu si Ioana Ignat.

connect: “Inimă naivă” este ultimul proiect realizat împreună cu Ioana Ignat și studioul de producție DeMoga. Te regăsești în mesajul piesei?

Sebastian Dobrincu: Cu toții cred că ne regăsim în versurile piesei. Cu toții ajungem să iubim necondiționat, fără prejudecăți…naiv. Tocmai asta cred că ne-a alimentat nivelul de implicare și emoție pe care eu și Ioana l-am pus în această piesă. Cel mai rewarding lucru este să vedem cât de mulți oameni trăiesc emoția pe care noi ne- am dorit să o transpunem în note. Este un sentiment aparte.

connect: Videoclipul este o premieră, fiind realizat într-un cadru apocaliptic. Crezi că producția virtuală va fi un nou trend în lumea muzicală?

Sebastian Dobrincu: Hmm, nu știu dacă apocaliptic este cea mai corectă descriere – aș spune cosmic, mai de grabă. Eu și Ioana ne cântăm iubirea neîmplinită pe Marte, unde ajungem să ne și întâlnim. Din fericire, nu a trebuit să ne deplasăm fizic acolo pentru a produce acest clip, iar asta este datorită IREAL.ro.

connect: Ce ne poți spune despre studioul IREAL? Care sunt bazele acestui proiect?

Sebastian Dobrincu: IREAL.ro este un startup pe care l-am început împreună cu Marius Moga pe la începutul pandemiei. Totul a pornit de la gândul că tot ce ține de producții video (clipuri muzicale, spoturi publicitare, show-uri tv, etc.) vor trece printr-o perioadă de tranziție accelerată. Brusc, nu mai era posibil să organizezi filmări cu zeci de oameni. Astfel ne-am gândit la această alternativă de a recrea lumea noastră într-un cadru virtual. Pe scurt, tot ce vedeți și în clipul piesei “Inimă Naivă” are loc într-un platou cu o serie de ecrane LED speciale și o tehnologie de real-time tracking și procesare grafică la care foarte puțini au acces în prezent. Ne-am convins de beneficiile unei astfel de producții video, versus producția video clasică sau chiar cu green screen și am realizat că acesta este de fapt următorul pas revoluționar în lumea foto-video.

connect: În ciuda stării actuale, anul 2020 ți-a adus un proiect în premieră pentru România, care ar putea transforma industria muzicală. Ce îți dorești de la 2021 pe plan profesional?

Sebastian Dobrincu: Niciodată nu mă atașez de viitor sau trecut. Încerc să trăiesc cât mai prezent în ziua de azi și să abordez lucrurile calculat. Bineînțeles că am planuri de viitor și obiective, dar nu mă gândesc obsesiv la cum să le materializez. În principal, îmi doresc să fiu la fel de motivat și implicat în munca mea de zi-de-zi precum am fost și până acum – de la business, până la muzică, până la inițiative sociale, șamd.

connect: Dacă ar fi să te întorci în anii adolescenței, ce lucru ți-ai dori să schimbi?

Sebastian Dobrincu: Aș fi crezut mai devreme în forțele mele proprii. Realizez acum cât de ușor ar fi fost să fiu o cu totul alta persoana acum dacă aș fi ascultat mot-a-mot de recomandările și părerile apropiaților și ale societății. Momentul în care am căpătat încredere oarbă în potențialul meu a fost momentul când lucrurile au luat o întorsătură pozitivă și productivă în viața mea.

connect: O întrebare obișnuită printre intervievații Connect. Ce gadget-uri folosești în activitățile zilnice.

Sebastian Dobrincu: Sunt mega-pasionat de tot ce înseamnă bio-optimizare, implicit și de device-urile care ne oferă insights în direcția asta. Folosesc Apple Watch ca principal activity tracker, Oura Ring pentru monitorizarea și optimizarea somnului, Freestyle Libre pentru overview glicemic, deși în mod normal este destinat diabeticilor, ochelari cu filtru pentru lumina albastră, înainte de somn și multe, multe alte nebunii 🙂

Etichete: , , , , , ,