Apple Watch ar putea depista semne ale Covid19

Scris de | 10 februarie, 2021
Apple Watch ar putea depista semne ale Covid19

Ultima perioadă ne-a adus o mulțime de vești bune în legături cu Apple Watch-urile oamenilor. Majoritatea au fost salvați datorită ceasurilor inteligente, iar acesta este un lucru bun. Apple Watch Series 6 dispune de o funcție de măsurare a nivelului de oxigen, un indicator care demonstrează buna funcționare a sistemului respirator și cardiovascular.  

Apple a anunțat o colaborare cu Universitatea din Seattle care analizează datele nivelului de oxigen din sânge, un indiciu in depistarea Covid19. Cu toate acestea, întrucât virusul poate dura până la 14 zile până la incubare, acest lucru înseamnă că între timp, persoanele infectate și care nu știu că ar putea infecta pe alții.

Un studiu al cercetătorilor de pe Muntele Sinai, numit Studiul Războinicului, a constatat că ceasurile inteligente, în special Apple Watch, pot fi folosite pentru a detecta și prevedea un diagnostic COVID-19.

Acest studiu a avut loc înapoi între aprilie și septembrie 2020 și a implicat un număr mare de cercetători din domeniul sănătății. Studiul a analizat, de asemenea, variabilitatea ritmului cardiac ca unul dintre semnele că o persoană ar putea fi infectată. Acest lucru se datorează faptului că variabilitatea ritmului cardiac este un indicator al cât de tensionat este sistemul nervos al unei persoane, ceea ce ar putea fi, de asemenea, un indiciu că nu se simte bine.

Nu este un indicator al COVID-19 în sine, dar ar putea ajuta ca cineva să fie testat mai devreme decât mai târziu. În plus, posibilitatea de a detecta o infecție mai devreme ar putea însemna, de asemenea, că persoana respectivă ar putea începe tratamentul mai devreme.

Etichete: , ,

Sursa: Apple Watch Can Predict COVID-19 A Week Before A Swab Test