Cum se folosește NASA de smartwatch-urile Fitbit pentru a ține sub control cazurile de COVID-19

Scris de | 11 februarie, 2021
Cum se folosește NASA de smartwatch-urile Fitbit pentru a ține sub control cazurile de COVID-19

Pe tot parcursul pandemiei, poate persoanele care au fost cele mai în siguranță față de noul coronavirus au fost astronauții care se află pe Stația Spațială Internațională. Practic, într-un mediu atât de izolat este imposibil să te îmbolnăvești din cauza factorilor externi, iar pericolul poate veni doar adus la bord fără bună știință.

Ca un exercițiu de imaginație, dacă un astronaut bolnav de COVID-19, asimptomatic, ar ajunge la bordul Stației Spațiale, într-un mediu fără aerisire, fără suficiente medicamente și soluții medicale la bord, potențiala situație ar fi una dezastruoasă.

Pentru a se asigura că acest lucru nu se va întâmpla, NASA a apelat la Fitbit și ale sale gadget-uri wearable pentru a ține sub control peste 1000 de angajați, între care și 150 de astronauți.

Cum există suficiente dovezi științifice că temperatura corpului și bătăile inimii pot prevesti o infectare cu COVID-19, trackerele analizează atent starea generală de sănătate a angajaților și centralizează datele pentru ca cei care supervizează să aibă un control mai bun asupra unei eventuale situații neplăcute. 

Pentru moment, proiectul NASA este unul pilot, aflându-se în faza de studiu și evaluare. Dacă rezultatele vor fi unele pozitive, atunci această practică va fi aplicată la întreg personalul Agenției Spațiale Americane. Pe lângă potențialul Fitbit de a detecta în fază incipientă o infecție cu COVID-19, și Apple Watch face parte dintr-un studiu Mount Sinai referitor la aceeași capabilitate. 

Etichete: , ,

Sursa: NASA IS USING FITBITS TO PREVENT COVID SPREAD AMONG ASTRONAUTS