Un bărbat a fost salvat de Apple Watch-ul lui, după ce gheața pe care patina i s-a spart sub picioare

Scris de | 11 martie, 2021
Un bărbat a fost salvat de Apple Watch-ul lui, după ce gheața pe care patina i s-a spart sub picioare

Poveștile despre schimbarea vieții oamenilor de la Apple Watch devin din ce în ce mai frecvente și de data aceasta ceasul inteligent a ajutat un bărbat să-și salveze viața în Somersworth, New Hampshire. William Rogers a căzut prin gheață duminică și lucrurile ar fi putut fi chiar mai rele dacă nu și-ar fi purtat Apple Watch-ul.

După cum a raportat postul de televiziune local WMUR, Rogers a învățat patinajul pe gheață întreaga sa viață, dar asta nu l-a împiedicat să cadă în râul Salmon Falls din Somersworth când s-a spart gheața. Profesorul de patinaj a fost în apă câteva minute fără să poată ieși din gaură și, deși încerca să nu intre în panică, descrie senzația de scufundare în apa înghețată ca fiind „teribilă”.

„Primul lucru pe care l-am făcut a fost să încerc să încerc să mă târăsc pe gheață știind că trebuie să ies din apă cât mai repede posibil și gheața se tot rupea sub mine”, a spus Rogers. Nimeni nu era în preajmă și nu putea să ajungă la telefon. El a stat în apă câteva minute, când hipotermia a început să se instaleze. „Îmi amintesc că mi-am spus:„ OK, nu te panica.”, a spus Rogers.

Chiar dacă Rogers nu a putut ajunge la telefonul său, și-a amintit că purta Apple Watch. El a cerut rapid ceasului să sune la 911, ceea ce i-a ajutat cu siguranță să-i salveze viața în acea zi. Pompierilor le-a trebuit doar cinci minute să ajungă acolo.„Sunt foarte recunoscător pentru ei. Deci, mulțumesc acelor oameni. Le mulțumesc ”, a spus Rogers.

În această perioadă a anului, pompierii spun că mersul pe gheață este un joc periculos, mai ales peste râuri. Apple Watch are o caracteristică numită Emergency SOS, care apelează automat serviciile locale de urgență atunci când utilizatorul îl întreabă pe Siri sau dacă ceasul detectează o cădere bruscă. Unele dintre aceste caracteristici pot fi activate și pe iPhone, așa cum explicăm în acest ghid de utilizare. Există, de asemenea, alte caracteristici importante, cum ar fi aplicația ECG, care îi ajută pe utilizatori să identifice potențialele boli de inimă.

Alte știri asemănătoare:

Etichete: , , , ,

Sursa: Man who fell through ice in Somersworth was rescued thanks to his Apple Watch