Gama Samsung Neo QLED, prezentată oficial de producător. Funcții noi și disponibilitate

Scris de | 16 martie, 2021
Gama Samsung Neo QLED, prezentată oficial de producător. Funcții noi și disponibilitate

Samsung a prezentat astăzi în România noua categorie de televizoare Neo QLED. Introdusă prima oară în cadrul First Look, primul eveniment virtual Samsung înainte de CES 2021, noua categorie beneficiază de noi progrese tehnologice care pun accentul pe rolul și importanța televizorului în casele utilizatorilor.

Neo Qled dispune de un design sustenabil al ambalajului, disponibil pe majoritatea televizoarelor din categoria Neo QLED, ce poate duce la utilizarea în scopuri noi a până la 200.000 de tone de cutii în fiecare an. Mai mult, noua telecomandă cu celule solare, disponibilă pentru prima oară alături de televizoarele Samsung, va ajuta la prevenirea deșeurilor echivalente cu 99 de milioane de baterii AAA proiectate pe parcursul a șapte ani. Telecomanda poate fi reîncărcată cu lumina interioară, exterioară sau prin cablu USB.

Samsung Neo QLED

Noile funcții de accesibilitate 2021 ale Samsung Neo QLED sunt dotate cu inteligență artificială (AI) pentru ca utilizatorii să se poată bucura de confortul unei experiențe TV bune; tehnologia Neo QLED, o nouă tehnologie de display, este disponibilă pe modelele din gama superioară, atât pentru rezoluția 8K, cât și pentru 4K.

Samsung Neo QLED utilizează tehnologia proprie Quantum Mini LED, bazată pe noile LED-uri, cu dimensiunile de 40 de ori mai mici decât cele ale unui LED convențional. Tehnologia LED clasică, ce utilizează un pachet pentru a fixa LED-urile în poziție și o lentilă pentru a dispersa lumina, este înlocuită de Samsung cu tehnologia proprie Quantum Mini LED, care utilizează micro-straturi subțiri, compuse din zeci de mii de mini-LED-uri distincte.

Tehnologia Quantum Matrix permite controlul ultra-precis al miilor de zone de mini-LED-uri asamblate cu densitate ridicată, controlând pentru fiecare zonă parametrii de imagine. Acest control al mini-LED-urilor Samsung este posibil prin utilizarea noului procesor propriu Neo Quantum, cu capacități de upscaling îmbunătățite.

Samsung Neo QLED: Design

Samsung Neo QLED 2021 8K beneficiază de design Infinity One, un ecran aproape fără margini. Cutia Slim One Connect, atașabilă în spatele televizoarelor din categoria Neo QLED 8K, este un nou sistem de gestionare a cablurilor, care permite o instalare mai ușoară și o estetică mai curată. Neo QLED 2021 8K are, de asemenea, pachete cu mai multe funcții audio premium.

Printre noile funcții Neo QLED 8K se numără și Object Tracking Sound (OTS) Pro, care sincronizează multi-direcțional sunetul cu dinamica imaginilor în mișcare de pe ecran, iar funcția SpaceFit Sound, care analizează acustic arhitectura spațiului în care televizorul este instalat, adaptându-și astfel sunetul emis, pentru o experiență auditivă personalizată, atât pentru ambientul încăperii, cât și pentru tipul conținutului vizionat.

Modelele Samsung Neo QLED 2021, atât 8K, cât și 4K, oferă funcții noi, precum:

  • Samsung Health transformă casa într-o  sală de antrenament, iar noua funcție Smart Trainer îți permite să îți corectezi postura corporală în timp real.
  • Gaming, cu ajutorul a două noi caracteristici: Super Ultrawide GameView care oferă utilizatorilor opțiunea de joc nu doar în formatul de ecran 21:9, ci și în formatul ultrawide 32:9, și Game Bar, care le permite jucătorilor să monitorizeze și să ajusteze rapid setările esențiale ale jocului. În cele din urmă, FreeSync Premium Pro atenuează posibilele de-sincronizări ale imaginii.
  • Producitivate & work from home, cu Google Duo, ce permite utilizatorilor să își folosească telefonul pentru a iniția un apel video de înaltă calitate și de mare viteză la care se pot înscrie până la 32 de persoane, indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizează și funcția PC on TV, ce oferă utilizatorilor opțiunea de a conecta un PC la televizor, permițându-le să lucreze și să învețe de acasă prin intermediul ecranului televizorului, cu un mouse și o tastatură. Mai mult, utilizatorii pot accesa direct MS Office 365 din browserul web al televizorului pentru a crea și edita documente.

Samsung Neo QLED: Disponibilitate

Noua categorie Neo QLED este disponibilă pentru precomandă pe site-ul Samsung România până pe 27 martie. Noile televizoare vor fi disponibile comercial în magazinele Samsung și ale partenerilor începând cu luna aprilie.

Etichete: , , ,