Sony renunță la PlayStation Communities pe PS4

Scris de | 16 martie, 2021
Sony renunță la PlayStation Communities pe PS4
foto via @businessinsider.com

Sony renunță treptat la o serie de caracteristici care au fost importante cu consola sa PlayStation 4, întrucât o atenție sporită se îndreaptă acum către PS5. Sony și-a notificat utilizatorii înregistrați de PS4 prin e-mail cu privire la planurile de a întrerupe comunitățile PlayStation până în aprilie 2021.

Comunitățile PlayStation au oferit o platformă favorabilă pentru entuziaștii și fanii jocurilor care pot interacționa, juca jocuri și discuta despre interese conexe. În martie 2020, Sony a întrerupt aplicația PlayStation Communities din PlayStation Store și și-a limitat treptat funcționalitățile.

Urmează întreruperea achizițiilor de la PlayStation Store la începutul acestei luni, aplicabile pentru toate versiunile actuale ale consolelor de jocuri: PS4, PS4 Pro și PS5.

Sony a invocat câteva motive care stau la baza deciziei de a opri funcția Comunități, pe fondul unei realinieri generale a funcțiilor de pe PlayStation Store. Acesta a afirmat că, datorită creșterii masive a serviciilor de divertisment bazate pe abonament și bazate pe reclame pe diversele sale console, necesitatea funcției nu-și mai găsea rostul.

De asemenea, Sony și-a informat clienții că aceste modificări nu vor intra în vigoare înainte de 31 august, iar utilizatorii își pot accesa în continuare conținutul de filme și televiziuni achiziționate prin PlayStation Store.

Mișcările desfășurate de Sony, chiar dacă vizează furnizarea de conținut și servicii de înaltă calitate clienților săi existenți (utilizatorii PS4 inclusiv) ar putea fi, de asemenea, văzute cu îngrijorare de către proprietarii consolei PS4 că dispozitivele lor pot deveni învechite în curând. Cu toate acestea, Sony nu este atent la această percepție și a asigurat suportul continuu al PS4 prin actualizări regulate și upgrade-uri ale firmware-ului său pentru performanțe mai bune și continue.

Etichete: , , ,

Sursa: https://www.gizmochina.com/2021/03/15/sony-shutting-down-playstation-communities-feature-ps4/