Elon Musk confirma, poti cumpara acum masini Tesla cu moneda Bitcoin

Scris de | 25 martie, 2021
Elon Musk confirma, poti cumpara acum masini Tesla cu moneda Bitcoin

După ce a uimit piața cu investiția sa îndrăzneață în Bitcoin la începutul acestui an, Tesla Inc va începe acum să accepte cea mai mare monedă electronică din lume ca plată pentru mașinile sale electrice.

Directorul executiv Elon Musk, miercuri, a scris pe Twitter că „acum puteți cumpăra un Tesla cu Bitcoin” și că plata prin Bitcoin va fi disponibilă și clienților din afara SUA la sfârșitul acestui an. El a adăugat că Tesla va folosi doar software intern și open-source și că orice Bitcoin plătit companiei va fi păstrat ca Bitcoin și nu convertit într-o altă monedă. Toate vehiculele vor avea un preț în dolari.

Tesla din California și-a dezvăluit investiția de 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin în februarie și a declarat că intenționează să înceapă să accepte criptomoneda ca formă de plată, trimițând prețurile la un nivel record. Cel mai important producător de vehicule electrice din lume a făcut această investiție după ce și-a actualizat politica în ianuarie pentru a-i permite să cumpere active digitale.

Bitcoin a urcat până la 5,1%, până la 57.204 USD. Moneda a fluctuat enorm după ce a atins un record de 61 742 USD pe 13 martie. Acțiunile Tesla au scăzut cu 4,6% la 631,83 USD începând cu ora 3:40 p.m. în New York și au crescut cu peste 500% în ultimul an. Personalități de pe Wall Street au sărit în sprijinul Bitcoin, ca fiind o mare provocare pentru orice companie care urmează exemplul prin adăugarea de monede virtuale în bilanțuri.

„Tesla și alte companii arată că valul cripto este aici pentru a rămâne, iar adoptarea sa principală va crește doar”, a declarat Simon Peters, analist la platforma de investiții eToro.

Pe lângă faptul că împrumută o legitimitate sporită monedelor electronice, îmbrățișarea lui Bitcoin de către Musk se potrivește cu imaginea sa inconștientă. Miliardarul a scris adesea pe Twitter despre subiecte legate de criptomonede și a numit recent Bitcoin „un lucru bun” într-un interviu. Dogecoin a crescut de asemenea la înregistrări în februarie după ce Musk, rapperul Snoop Dogg și basistul Kiss Gene Simmons au scris pe Twitter despre asta.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Tesla Now Accepts Bitcoin as Payment for Cars, Musk Says