Un hacker a publicat numerele de telefon și alte date ale 533 de milioane de utilizatori Facebook. Utilizatorii din 106 țări sunt în pericol

Scris de | 6 aprilie, 2021
Un hacker a publicat numerele de telefon și alte date ale 533 de milioane de utilizatori Facebook. Utilizatorii din 106 țări sunt în pericol

Dacă ai un cont Facebook, probabil că ar trebui să ai grijă la informații și la protejarea datelor în viitorul apropiat. Un nou raport afirmă că un hacker a postat online informații private, inclusiv numere de telefon, zile de naștere și locații, a peste 533 de milioane de utilizatori Facebook din 106 țări.

Potrivit Insider, hackerul făcea parte dintr-un forum de hacking de nivel scăzut și a postat informațiile sâmbătă. Informațiile expuse se pare că includ, de asemenea, ID-uri Facebook, nume complete, biografii și, în unele cazuri, adrese de e-mail. Datele accesate sunt presupuse din 2019. Insider a declarat că datele divulgate includeau informații despre 32 de milioane de utilizatori din SUA, 11 milioane de utilizatori din Marea Britanie și 6 milioane de utilizatori din India.

foto via @i.kinja-img.com

Insider a confirmat, de asemenea, acuratețea datelor prin introducerea adreselor de e-mail expuse în funcția de resetare a parolei Facebook, care arată o parte din numărul de telefon al unui utilizator. Compania a declarat pentru Insider că datele au fost șterse din cauza unei vulnerabilități care a fost reparată în 2019.

Faptul că datele par să fi fost obținute prin ștergere este posibil să afecteze destul de mult Facebook, care s-a confruntat cu indignare din cauza incidentelor de acest tip din trecut. Cel mai cunoscut a fost scandalul Cambridge Analytica, în care firma de analiză a colectat date despre utilizatori de milioane de utilizatori fără consimțământul lor și le-a folosit pentru a prezice și a influența utilizatorii la urne.

Liz Bourgeois, directorul comunicațiilor de răspuns strategic la Facebook, a repetat acest lucru pe Twitter sâmbătă.

Acestea sunt date vechi despre care au fost raportate anterior în 2019. Am găsit și remediat această problemă în august 2019”, a spus ea.

În timp ce Facebook părea să încerce să folosească temporizatorul din 2019 pentru a minimiza impactul zvonurilor, Insider explică faptul că hackerii pot face daune în continuare cu datele vechi. Alon Gal, cofondator și CTO al companiei israeliene de informații despre criminalitatea cibernetică Hudson Rock, a declarat presei că o bază de date de acea dimensiune ar duce la infractori să profite de date pentru a efectua atacuri sau piraterii de inginerie socială.

Expertul în securitate cibernetică a declarat că Facebook nu poate face mult pentru a ajuta utilizatorii în acest moment, deoarece datele sunt deja acolo, în afară de a le informa că s-a întâmplat și de a le spune să fie în căutarea escrocheriilor.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Hacker Publishes Phone Numbers and Other Data of 533 Million Facebook Users for Free