Sony a vândut aproape 8 milioane de console PlayStation 5

Scris de | 28 aprilie, 2021
Sony a vândut aproape 8 milioane de console PlayStation 5

Cel mai nou raport financiar al celor de la Sony a fost anunțat, iar compania japoneză spune că a vândut aproximativ 8 milioane de console PlayStation 5 de la lansare (7,8 milioane de unități până la data de 31 martie). Numărul de abonați ai PlayStation Plus a crescut și el cu aproape 15 procente (14,7%) față de anul trecut, atingând un total de 47,6 milioane.

Anul 2020 a devenit cel mai profitabil din istoria PlayStation, veniturile din ultimul sfert fiscal aducând totalul profiturilor la 3,14 miliarde de dolari. Compania japoneză a livrat anul trecut 4,5 milioane de console PS5, ceea ce înseamnă că restul de 3,3 milioane de unități au fost livrate în perioada ianuarie-martie, oferind astfel un indiciu cu privire la capacitatea actuală de producție a celor de la Sony – în jur de 1 milion de console pe lună. Asta face ca cea mai nouă consolă PlayStation să fie în continuare extrem de dificil de găsit și cumpărat, însă ne așteptăm ca în acest an problema stocurilor să fie rezolvată.

La începutul lui 2021, PS5 a devenit consola care s-a vândut cel mai rapid pe teritoriul Statelor Unite și care a și strâns cei mai mulți bani din vânzări, conform NPD (la 5 luni de la lansare). În primul sfert al lui 2021 însă, Nintendo a vândut mai multe Switch-uri în SUA, un lucru oarecum normal, ținând cont că stocurile de PS5 sunt în continuare puternic afectate.

Sony a mai vândut și câteva console PS4 în ultimul sfert fiscal al lui 2020. Mai exact, un milion de unități au fost cumpărate, ceea ce aduce numărul total de unități PS4 vândute la 115,9 milioane. PS5 se vinde puțin mai repede decât a făcut-o PS4 la nivel global, la lansare: în primele 5 luni, consola lansată la sfârșitul lui 2013 adunase „doar” 7,6 milioane de unități vândute.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Sony has sold 7.8 million PS5 consoles