Noi modele Sony BRAVIA XR, disponibile în România

Scris de | 17 mai, 2021
Noi modele Sony BRAVIA XR, disponibile în România

Sony anunță că în luna mai vor începe livrările pentru mai multe modele de televizoare lansate în anul 2021, cu dimensiuni mai mari ale ecranului. Utilizatorii vor avea acum posibilitatea de a alege dintr-o varietate de modele entry-level și high-end, oferind unele dintre cele mai avansate tehnologii originale de sunet și imagine de la Sony.

Două dintre modelele disponibile pentru achiziție (A90J 4K HDR OLED TV de 83 de inci din seria BRAVIA XR MASTER și X93J 4K HDR Full Array LED de 75 de inci din seria BRAVIA XR) fac parte din gama BRAVIA XR și sunt echipate cu noul Cognitive Processor XR.

Sony BRAVIA XR: Diagonale mai mari

O cercetare realizată de Sony în 2019 a arătat că aproape jumătate dintre oameni doreau un televizor mai mare decât cel pe care îl aveau deja și se pare că mulți au decis să-și satisfacă această dorință. Sony a înregistrat o creștere constantă a vânzărilor de televizoare de 55 de inci și mai mari, iar modelele cu ecrane mai mari de 75 inci au câștigat semnificativ popularitate în anul 2020.

Această evoluție poate fi atribuită oamenilor care petrec mai mult timp acasă în contextul pandemiei și care prioritizează îmbunătățirile în ceea ce privește tehnologia utilizată pentru a se bucura mai mult de filme și de conținut TV disponibil pe servicii de streaming populare și canale TV.

Noile televizoare Sony cu ecran mare disponibile acum sunt modelele LED X85J 4K HDR de 75” și 85”, BRAVIA XR X93J Full Array LED de 75 de inci și BRAVIA XR MASTER A90J 4K HDR OLED de 83 inci. Ultimele două se bazează pe noul Cognitive Processor XR.

Sony BRAVIA XR: Cognitive Processor

Cognitive Processor XR, alimentat de inteligența cognitivă, împarte ecranul în mai multe zone și detectează unde se află „punctul focal” din imagine. În timp ce inteligența artificială convențională (AI) poate să detecteze și să analizeze elementele imaginii precum culoarea, contrastul și detaliile la nivel individual, Cognitive Processor XR poate analiza simultan o serie de elemente.

Televizoarele BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED și BRAVIA XR X93J 4K HDR LED oferă serviciul BRAVIA CORE. Acesta este preinstalat pe toate modelele BRAVIA XR, iar utilizatorii se pot bucura de o selecție a titlurilor premium SPE, atât cele mai noi, cât și titluri clasice, dar și de cea mai mare colecție IMAX Enhanced. BRAVIA CORE este primul din industrie care dispune de tehnologia Pure Stream, ce atinge o calitate UHD BD echivalentă cu streaming-ul la 80 Mbps.  

Televizoarele X85J, X93J și A90J sunt bune și pentru gameri, oferind suport pentru mai multe funcționalități care utilizează HDMI 2.1, precum rezoluția 4K la 120 cadre pe secundă (FPS), rată de reîmprospătare a ecranului variabilă (VRR) și Auto Low Latency Mode (ALLM), pentru o experiență de gaming fluidă, atunci când este conectat la o consolă de ultimă generație. 

Sony BRAVIA XR: Disponibilitate

Modelele LED de X85J 4K HDR 75 inch și 85 inci, BRAVIA XR X93J Full Array LED de 75 inch și BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED de 83 inci vor fi disponibile pentru vânzare în Europa începând cu luna mai, cu precomenzi deschise acum în țările selectate. În România, modelul X85J 4K HDR 75 inci va fi disponibil începând din luna iunie.

Etichete: , , , ,