AirPods Max nu vor putea reda Apple Music Losless

Scris de | 19 mai, 2021
AirPods Max nu vor putea reda Apple Music Losless
foto via @ubergizmo.com

Fluxul de muzică ar putea intra într-o nouă eră a sunetului hi-fi, dar AirPods Max de la Apple nu sunt pregătite din punct de vedere tehnic pentru acest lucru. Compania a confirmat despre căștile sale premium cu anulare a zgomotului că nu acceptă în mod nativ redarea fișierelor muzicale lossless.

„Fișierele losless nu sunt acceptate pe AirPods,”, a spus un purtător de cuvânt Apple prin e-mail. „Modul de ascultare prin cablu AirPods Max acceptă numai surse de ieșire analogice. În prezent, AirPods Max nu acceptă formate audio digitale în modul cu fir. ”

Este complet logic că AirPods și AirPods Pro nu au nicio modalitate de a reda muzică lossless.Sunt complet wireless, iar Apple acceptă codecul AAC prin Bluetooth. AAC sună foarte bine, dar nu se apropie de rata de biți a pieselor de calitate CD sau de înaltă rezoluție. Pentru a face ceva mai bun, Apple ar trebui să vină cu un codec wireless nou – versiunea proprie a LDAC de la Sony – sau să facă aceste lucruri să redea muzică prin Wi-Fi în loc de Bluetooth. Nimic din toate acestea nu se întâmplă astăzi sau până în iunie.

Lucrurile sunt puțin mai complicate cu AirPods Max, care poate fi conectat la surse audio cu un cablu. Cu toate acestea, se pare că, dacă aveți cablul Apple Lightning-to-3,5mm conectat la un dispozitiv care transmite melodii Apple Music Lossless, nu veți auzi fidelitatea audio completă a sursei.  Funcția audio spațială Apple Music anunțată zilele trecute va funcționa pe AirPods, AirPods Pro și AirPods Max. Deci, orice melodie care are acele mixuri Dolby Atmos se va simți mai captivantă decât omologii lor stereo.

The Verge punctează de asemenea, că mini-difuzoarele HomePod nu vor accepta audio lossless. Cu toate acestea vor accepta sunetul spațial. 

Etichete: , ,

Sursa: Apple’s $549 AirPods Max can’t play lossless Apple Music — even when plugged in