LG Home Dashboard: Cum să controlezi ecosistemul inteligent LG chiar de pe ecranul televizorului

Scris de | 11 iunie, 2021
LG Home Dashboard: Cum să controlezi ecosistemul inteligent LG chiar de pe ecranul televizorului

Ecosistemele smart home își fac prezența din ce în ce mai simțită în casele noastre, fie că vorbim aici doar de câteva becuri sau prize inteligente fie că ne îndreptăm și mai mult spre segmentul „enthusiast”, acolo unde discutăm despre aspiratoare inteligente, mașini de spălat, chiar și frigidere. Ideea e că atunci când optezi pentru electrocasnice smart LG, televizorul tău devine hub-ul central pentru o viață mai ușoară și mai conectată.

În ultimele săptămâni am utilizat un astfel de ecosistem, pentru a vedea cum se comportă împreună unele dintre cele mai interesante produse de la compania din Coreea de Sud. „Creierul” noului smart home a fost, desigur, televizorul LG OLED C1, de 48 de inci, care a adus un plus de culoare și de calitate în vizionarea de zi cu zi a conținutului de pe Netflix sau Amazon Prime.

LG OLED C1 review

Diferența cea mai mare între un OLED și un televizor cu panou LED este  că televizoarele LED se folosesc de benzi de lumină pentru a lumina pixelii de pe ecran, pentru ca să ne putem bucura de produsul, finit: culorile vii. Însă în cazul acestui OLED, benzile respective nu mai există, iar fiecare pixel pe care îl putem vedea este iluminat individual.

Asta înseamnă că vom avea parte de culori mult mai bine conturate și de nuanțe de alb și de negru mult mai definite, acesta fiind și unul dintre aspectele care fac ca diferența de preț să fie una care merită. Practic , vorbim de un display cu un nivel de contrast infinit.

De asemenea, pentru serviciile de streaming pe care le plătești trebuie să optezi pentru cel mai ofertant tip de abonament. De exemplu, în cazul Netflix, dacă nu scoți 10 lei în plus din buzunar pentru experiența premium, 4K Ultra-HD, degeaba urmărești de pe acest OLED serialele sau filmele preferate.

Iar pentru asta ai nevoie în primul rând de o interfață de control cu care să te obișnuiești ușor. Aici intră în scenă LG Magic Remote, care este inclusă chiar în pachetul de bază atunci când vorbim de TV-uri OLED, ea putând fi cumpărată și separate dacă optezi pentru unul dintre modelele din gamele mai joase de preț ale producătorului sud-croreean.

LG Magic Remote este interfața cu care vei controla întreg ecosistemul de dispozitive din casă, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, producătorul sud-coreean ne-a pus la dispoziție un hub accesibil din software-ul telvizorul, atât timp cât ai grijă să rulezi mereu cea mai recentă versiune a sa. Dashboard-ul din sistemul de operare unește sub „acoperișul” său toate obiectele smart din împrejurimi și îți permite să ai o viziune de ansamblu asupra programului de spălare sau de aspirare, de exemplu. Iar dincolo de produsele LG , aceasta poate fi populat cu toate dispozitivele certificate „OCF – Open Connectivity Foundation”din casa ta

Purificatorul LG PuriCare 

Și pentru ca aerul din casă să fie unul curat, am avut ocazia să utilizez și un PuriCare, unul dintre cele mai interesante purificatoare de pe piață. Acesta utilizează un sistem de tragere a aerului care este uniform, în sensul că acoperă 360 de grade din zonele adiacente lui. De exemplu, în loc să tragă aerul murdar prin partea frontală și să îl evacueze pe cel filtrat pe partea din spate, acesta îl trage pe părțile laterale pentru ca apoi să îl evacueze, curat, pe partea de sus, similară unui cap, acolo unde este localizată și consola de control a purificatorului.

În plus, PuriCare se bucură și de un senzor inteligent PM 1.0, precum și de un sistem de filtrare în șase pași. Acesta se asigură că îndepărtează mai toate impuritățile din aer, în special praful fin și extrem de fin, factorii alergeni, mirosurile pregnante de mâncare sau de animale, precum și varille substanțe chimice aerogene, care pot provoca daune ireparabile plămânilor.

Pe lângă faptul că s-a dovedit a fi un produs foarte util în casă, LG PuriCare este foarte recomandat și celor care au copii mici, deoarece filtrează în mod eficient acele particule suficient de mici care reușesc să treacă de „barierele” din nas și din gât și care se duc direct în plămâni. LG PuriCare este destinat încăperilor de cel mult 91 de metri pătrați, ceea ce înseamnă că va fi mai mult decât potrivit în mai toate locuințele. De asemenea, el poate fi mutat cu lejeritate dintr-o cameră în alta.

Conectivitatea lui PuriCare la Home Dashboard se realizează într-un mod foarte simplu, prin intermediul aplicației LG SmartThinq, disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android. Din interfața acesteia vei putea detecta și asocia toate dispozitivele smart compatibile cu ecosistemul Thinq, de la purificatoare sau mașini de spălat LG, până la becuri inteligente produse de alte companii. Sunt suficiente câteva apăsări de buton și obiectele IoT vor fi vizibile pe ecranul televizorului.

Mașina de spălat LG ThinQ

 Și ca să pot veni în completarea unei vieți mai ușoare, unde toate obiectele interconectate lucrează în mod optim fără să fie nevoie prea mult de intervenție umană, m-am bucurat și de o mașină de spălat inteligentă de la LG, care nu numai că poate fi urmărită de la distanță în ceea ce privește progresul unui program de spălare dar îți poate economisi, la final de lună, și ceva bani.

Asta e posibil datorită unei cuve de capacitate mai mare, care reduce astfel consumul de apă. În timpul spălarii sunt eliminate până la 99,9% dintre bacterii și alergeni, cu ajutorul tehnologiei Steam, iar datorită programelor de spălare cu abur, pe care le găsim pe mașinile de spălat cu inteligență artificială, hainele sunt igienizate, fie că vorbim despre lucruri pentru sport ori cele de bebeluși.

În plus, avem parte aici și de un program de spălare foarte rapid, denumit sugestiv TurboWash. Acesta curăță rufele în doar 59 de minute, fără deteriorarea materialului. Astfel că, pe lângă economia de energie, în același timp se va reduce și timpul de spălare cu până la 20%. Cele 4 duze din interior ajută ca spălarea să se realizeze mai repede, deoarece apa ajunge din mai multe direcții în cuvă față de alte mașini de spălat.

Ultimul punct de atins la acest capitol, dar nu și cel din urmă, e reprezentat de funcția de protecție a țesăturilor propusă de LG pe acest tip de electrocasnice inteligente. Senzorul inteligent, AI DD, prezent pe mașinile de spălat LG, identifică singur tipul de textură și structură al materialului și adaptează mișcările cuvei în funcție de ceea ce detectează în interior, luând în calcul rezultatele analizei a peste 20.000 de date privind experiențele de spălare.

Concluzia connect

LG Home Dashboard este un punct de control al vieții tale de zi cu zi și al îngrijirii casei. Pe lână purificatoare sau mașini de spălat, acesta integrează și aspiratoare automate care pot fi programate în funcție de nevoile personale. Tot din cadrul interfeței de control, poți programa și „obiceiuri” pe care produsele din locuința ta le pot deprinde atunci când rostești comenzi vocale specifice.

Spre exemplu, eu am ales ca de ficeare dată când dau comanda „Good Night” spre microfonul de pe Magic Remote, purificatorul să treacă într-un mod mai silențios, pentru a nu mă deranja atunci când dorm. Însă scenariile de utilizare depind de imaginația fiecăruia. Per total, experiența LG Smart Home mi s-a părut ca o gură de aer proaspăt (pun intended), care m-a ajutat să mă relaxez mai mult după orele de la birou, făcându-mă să uit de anumite treburi casnice care ți se pot părea anevoioase din când în când.

Etichete: , , , , , ,