Senzori de măsurare a glucozei din sânge și a temperaturii, în planurile pentru viitoarele smartwatch-uri Apple

Scris de | 15 iunie, 2021
Senzori de măsurare a glucozei din sânge și a temperaturii, în planurile pentru viitoarele smartwatch-uri Apple
foto via @ubergizmo.com

Apple Watch-ul din acest an ar putea veni cu un ecran îmbunătățit și suport mai bun în ceea ce privește conectivitatea, însă planurile importante ale companiei din Cupertino vizează versiunile ulterioare ale smartwatch-ului, conform Bloomberg.

Noutățile pe care le vom vedea pe Series 7 (care aproape sigur va fi numele noului ceas care se va lansa cel mai probabil în toamna lui 2021) sunt minore, și includ margini mai subțiri și o îmbunătățire a suportului pentru ultra-wideband, pe care Apple l-a introdus pe smartwatch-uri odată cu Series 6.

Compania americană are însă planuri mari pentru viitoarele generații de smartwatch-uri, iar în vârful listei se află o funcție de monitorizare a glucozei din sânge, care ar putea să țină evidența nivelului de zahăr din sânge pentru diabetici fără ca aceștia să fie nevoiți să treacă printr-un scurt contact cu un ac. De asemenea, se pare că și un senzor de monitorizare a temperaturii corpului s-ar afla în dezvoltare, funcția fiind din ce în ce mai populară în perioada pandemiei. Acesta din urmă ar putea apăra chiar în 2022, în timp ce posibilitatea de monitorizare a glucozei din sânge se află încă la o oarecare depărtare.

Printre planurile Apple menționate de Bloomberg se pare că se află și un succesor pentru Apple Watch SE, versiunea „de buget” a ceasului inteligent al companiei, precum și un nou smartwatch rugged, dezvoltat pentru pasionații de sporturi extreme. Ambele sunt momentan pregătite pentru o lansare în 2022.

Etichete: , , ,

Sursa: Future Apple Watches could feature blood glucose and body temperature sensors