Samsung construiește primul studio virtual de producție

Scris de | 26 iulie, 2021
Samsung construiește primul studio virtual de producție

Samsung a anunțat astăzi un nou parteneriat cu CJ ENM, principalul grup de divertisment și mass-media din Asia, care a stat în spatele filmului premiat cu Oscar „Parasite”, pentru a construi un studio virtual de producție care să servească în producerea conținutului video viitor.

Prin acest parteneriat, Samsung va furniza tehnologia de afișare a The Wall către studioul virtual al CJ ENM, programat să se deschidă în Paju, Coreea, în cursul acestui an. Studioul acesta va fi primul din lume care va utiliza tehnologia LED fără margini a The Wall, iar ecranul principal va fi instalat într-o formă ovală cu un diametru de 20 de metri și o înălțime de șapte metri sau mai mult, creând un fundal aparent interminabil pentru a proiecta conținutul.

Studioul de producție virtuală va utiliza display-uri LED și camere conectate pentru a crea setări virtuale în timp real. Soluția este menită pentru a economisi timp și a reduce costurile de compoziție a imaginii și de producție la fața locului, ajutând în același timp producătorii de filme să vadă toate cadrele de cameră, setată pe modul de acțiune live, în orice direcție.

Tehnologia The Wall le permite creatorilor să proiecteze diverse medii în funcție de cerințele lor specifice, permițând o varietate de opțiuni de instalare, precum instalarea pe tavan și designul convex sau concav, în funcție de dorințele și aspectul studioului.

Modelul 2021 al The Wall cu tehnologia micro LED vine cu nuanțe de negru ultra-profunde și unghiuri largi de vizualizare. Ecranele modulare sunt ideale pentru studiouri datorită preciziei culorilor, a HDR10+ și a tehnologiei de calitate a imaginii cu LED-uri cinematografice.

Ecranul lui The Wall măsoară peste 1.000 de inci și acceptă conținut de până la 16K. Rata de cadre dedicată pentru producția de studio, o nouă adăugare la modelul din acest an, le permite producătorilor să ruleze conținut la rate de cadre precum 23.976, 29.97 și 59.94Hz. Tehnologia de sincronizare a ratei cadrelor reduce și mai mult întreruperile ecranului pentru o precizie reală.

Cei doi parteneri se așteaptă ca această colaborare să îmbunătățească posibilitățile de producție a conținutului, satisfăcând în același timp o varietate de clienți și reinventând producția de conținut pentru mediul de divertisment.

Etichete: , , ,