Un nou raport arată că OPPO și vivo lucrează la crearea unui chipset ISP intern

Scris de | 28 iulie, 2021
Un nou raport arată că OPPO și vivo lucrează la crearea unui chipset ISP intern
foto via @gizchina.it

La începutul acestui an, Xiaomi a lansat primul său cip ISP (Image Signal Processor), numit Surge C1, acesta fiind utilizat în primul smartphone pliabil al companiei – Mi MIX Fold. Câteva luni mai târziu, au apărut știri că atât OPPO, cât și vivo lucrează și ele la crearea unor chipset-uri ISP interne. Acum, mai multe informații despre felul în care a evoluat crearea acestora au apărut online. 

Conform raportului „Deep Web” al Tencent, citat de ITHome, cei doi producători chinezi de telefoane lucrează într-adevăr la crearea unor chipset-uri proprii. Raportul spune că OPPO a alocat mii de oameni acestui proiect, iar chipset-ul său dezvoltat in-house se spune că este destinat utilizării în produsele de la începutul anului viitor, odată cu lansarea seriei OPPO Find X4.

Pe de altă parte, vivo ar fi creat o echipă secretă în urmă cu doi ani, care poartă numele de cod „Wyatt Shadow”. Se spune că această echipă are aproximativ 500-600 de membri, și se pare că primul lor produs dezvoltat va fi un chipset ISP, care se așteaptă să debuteze pe seria vivo X70, pregătită pentru o lansare în a doua jumătate a anului 2021.

Cipurile ISP sunt doar începutul, însă. Conform raportului, OPPO și vivo lucrează, de asemenea, la SOC-uri interne (System-on-chip) pentru a înlocui procesoarele Qualcomm și MediaTek care se află în prezent în telefoanele lor în viitorul apropiat. De când SUA a interzis Huawei, giganții tehnologici chinezi investesc mai mult în tehnologia proprie pentru a face față celui mai rău scenariu, deoarece această mișcare nu numai că protejează viitorul acestor companii, ci va aduce mai multă concurență în piața de tech.

Etichete: , , ,

Sursa: OPPO and vivo are indeed working on their in-house ISP chips: Report