Galaxy Watch 4: Ce senzor nou introduce Samsung pe smartwatch-ul său premium

Scris de | 3 august, 2021
Galaxy Watch 4: Ce senzor nou introduce Samsung pe smartwatch-ul său premium

Cu aproximativ o săptămână înainte de evenimentul Galaxy Unpacked, în cadrul căruia Samsung va dezvălui noile sale telefoane pliabile, am aflat detalii și despre Galaxy Watch 4, următoarea generație a smartwatch-ului sud-coreenilor, care este pregătit și el de lansare în aceeași zi.

Dacă design-ul celor două modele care își vor face apariția pe 11 august, Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic, a mai fost zvonit și „scăpat” în presă destul de recent, specificațiile lor erau până acum un mister. În ceea ce privește aspectul, ambele vor avea câte două dimensiuni diferite, iar Watch 4 Classic va avea și marginea rotativă care a fost prezentă și pe Watch 3.

Mai mult, Watch 4 Classic vine și cu un display mai mare, de 1,36 inci, în timp ce Watch 4 are 1,19 inci. Ambele au însă aceeași rezoluție, de 450 x 450 de pixeli.

Specificațiile vin cu upgrade-uri considerabile față de modelul de anul trecut – un procesor pe 5nm Samsung Exynos W920, în combinație cu 1,5GB de memorie RAM și o stocare foarte mare pentru un ceas, de 16GB. Ambele modele vor veni cu NFC și suport 4G LTE, precum și certificare IP68 și MIL-STD-810G (acel standard militar de protceție).

Bineînțeles, ca orice smartwatch, seria Galaxy Watch 4 va fi dotată cu mai mulți senzori pentru monitorizarea sănătății utilizatorului. Printre aceștia sunt și „suspecții de serviciu”, un senzor de monitorizare a ritmului cardiac și unul de monitorizare a oxigenului din sânge, precum și nou-veniții din acest peisaj, un senzor EKG și un senzor PPG, care monitorizează ritmul inimii și presiunea sângelui.

Noutatea adevărată o reprezintă însă un senzor „BIA”, care ar trebui să măsoare indexul grăsimii corporale, sau măcar să îl aproximeze, o premieră pentru smartwatch-urile companiilor de top.

Deși la evenimentul de pe 11 august, atenția tuturor va fi captată cel mai probabil de noile pliabile, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3, va merita cu siguranță să aruncăm o privire și la device-ul cu care Samsung încearcă să mai „taie” din dominanța Apple în piața de smartwatch-uri, mai ales că Galaxy Watch 4 va veni și cu noul sistem de operare realizat în colaborare cu Google, Wear OS.

Etichete: , , , ,

Sursa: Galaxy Watch 4 specs leaks leave no stone unturned