Televizorul DVLED masiv de 325 de inci de la LG costă mai mult decât trei Ferrari-uri SF90

Scris de | 20 septembrie, 2021
Televizorul DVLED masiv de 325 de inci de la LG costă mai mult decât trei Ferrari-uri SF90
foto via @digitaltrends.com

Dacă vrei un televizor imens și ai un buget corespunzător, ai acum o nouă opțiune: noua linie de televizoare LG DVLED Extreme Home Cinema este disponibilă în dimensiuni cuprinse între 81 inci și până la 325 inci. Prețurile LG sunt la fel de mari: vei plăti 70.000 de dolari pentru cel mai mic model, dar cel mai mare model este exponențial mai scump, costând 1.700.000 de dolari – aproximativ de trei ori prețul SF90, cea mai puternică mașină Ferrari produsă vreodată. Dacă aceste cifre nu te inhibă, poți comanda modelul DVLED Extreme Home Cinema începând de astăzi.

Televizoarele utilizează tehnologia LED cu vizibilitate directă (DVLED), similară cu cea utilizată de ecranele Samsung The Wall și LED-urile Crystal Sony, unde microLED-urile individuale sunt utilizate pentru fiecare pixel, oferind multe dintre avantajele auto-iluminate ale televizoarelor OLED, dar cu luminozitate mai mare, mai multe culori, unghiuri de vizualizare ultrawide și, desigur, dimensiuni uriașe ale ecranului.

Spre deosebire de televizoarele LG obișnuite, Home Cinema-ul DVLED Extreme se adresează pieței de lux high-end, deci nu vor fi vândute în locațiile obișnuite. În schimb, aceste TV-uri sunt disponibile exclusiv printr-un program de personalizat de instalare, prin intermediul distribuitorilor.

La fel ca în cazul The Wall de la Samsung, televizoarele DVLED LG pot fi comandate într-o varietate de dimensiuni, rezoluții și raporturi de aspect. În timp ce 16: 9 este raportul pentru majoritatea televizoarelor, LG oferă, de asemenea, ceea ce numește „UltraStretch” – un raport de aspect de 32: 9 care poate fi utilizat pentru a afișa simultan mai multe surse video fără a distorsiona materialul original.

În ciuda luminozității lor impresionante (majoritatea modelelor pot emite 1.200 de niți) și suport pentru HDR10, aceste televizoare nu acceptă Dolby Vision sau HDR10 +, cele două formate HDR dinamice. La fel ca în cazul The Wall, ecranele DVLED ale LG au, de asemenea, o rezoluție surprinzător de mică, având în vedere dimensiunea lor masivă.

Cele mai mici modele pot oferi doar rezoluție de 2K, chiar și la dimensiuni de până la 196 inci. Dacă dorești 4K, va trebui să te arunci spre cel puțin 163 inci. Doar cel mai mare dintre modele, gigantul de 325 inci, este capabil să redea conținut 8K.

Etichete: , , , ,

Sursa: LG’s massive 325-inch DVLED TV costs more than three Ferrari SF90s