Lenovo lansează noua gamă de laptopuri Legion pentru 2021: Preț și specificații

Scris de | 30 septembrie, 2021
Lenovo lansează noua gamă de laptopuri Legion pentru 2021: Preț și specificații

Lenovo a prezentat în România noul portofoliu de gaming Legion 2021, ce include laptopurile Legion 7, cu ecran de 16 inci, Legion 5 Pro și Legion 5. Acestea sunt completate de monitoarele Legion Y25-25 și G27e-20, un Tower Legion T7, headset-urile H200 și H600, tastatura Legion K500 și mouse-ul M600.

Lenovo Legion 7

Disponibile în variantele cu procesoare AMD Ryzen 5000 H, Intel Comet Lake sau Intel Rocket Lake, cu plăci grafice NVIDIA GeForce RTX, noile laptopuri au fost create pentru a satisface nevoile gamerilor. Dezvoltate pentru fanii e-sports, laptopurile Lenovo Legion au integrate sistemul de ventilație Legion Coldfront 3.0, pentru sesiuni de gaming mai lungi.

În plus, procesoarele AMD Ryzen, alături de plăcile grafice NVIDIA GeForce RTX seria 30 permit laptopurilor Legion 5, 5 Pro și Legion 7 să ofere cu 42% mai multe FPS-uri, respectiv 16% mai multă performanță comparativ cu alte laptopuri de gaming care folosesc aceleași plăci grafice.

Modelele Legion 5 Pro și Legion 7 dispun și de primele ecrane QHD de 16 inci și format 16:10, care acceptă NVIDIA G-sync și AMD FreeSync. În plus, laptopurile au și suport HDR 400 și precizie de culoare 100% SRGB, cu o luminozitate maximă de peste 500 de niți.

Lenovo Legion 5 PRO

Sistemul de ventilație Lenovo Legion Coldfront 3.0 de pe laptopurile de gaming permite un flux de aer crescut cu până la 18% comparativ cu sistemul anterior, pentru a gestiona mai bine căldura și zgomotul generate de puterea de procesare.

La rândul lor, temperaturile mai scăzute ale sistemului permit performanțe optimizate și mobilitate, cu o durată de viață mai lungă a bateriei. Pentru a elimina căldura mai bine, sistemul de radiator de cupru a fost extins cu până la 82% și au fost adăugate orificii pe capacul inferior al laptopului și sub tastatură.

Tastatura Lenovo Legion TrueStrike este o tastatură de gaming cu funcție opțională de iluminare RGB, ce oferă viteze mai mari de input și shortcut-uri pentru comutarea către funcții anti-ghosting și soft-landing.

Lenovo Legion 5

Un software cu AI, integrat în funcția Legion Edge de la Lenovo Vantage, reduce sacadarea imaginilor și crește viteza ratei de împrospătare a imaginii, iar funcția Lenovo Q-Control (accesibilă prin shortcut-ul de tastatură Fn + Q), activează Modul Inteligent, o nouă setare de auto-optimizare a performanței din timpul gamingului. Cu Modul Inteligent pornit se activează și software-ul AI, ce detectează diferitele jocuri în mod automat și le verifică, dezactivând apoi anumite setări pentru a asigura cel mai ridicat FPS pentru acel joc.

De asemenea, sistemul de ventilație funcționează atât asupra procesorului, cât și a plăcii grafice pentru a permite o mai bună ventilație. Toate capabilitățile AI inerente de pe Legion AI Engine declanșează acțiunile interne ale sistemului și caracteristicile software necesare pentru a canaliza puterea neutilizată de la CPU la GPU sau invers, în funcție de locul în care este cea mai mare nevoie de ea.

Modelul Legion 5 este disponibil începând de la 3.999 lei la partenerii Lenovo din România, iar laptopul Lenovo Legion 5 Pro poate fi achiziționat la prețul recomandat de 4.999 lei. Legion 7, pentru gamerii profesioniști, este disponibil începând de la 8.499 lei în magazinele partenere.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,