Apple formează o nouă echipă de proiectare a chipset-urilor în California de Sud

Scris de | 21 decembrie, 2021
Apple formează o nouă echipă de proiectare a chipset-urilor în California de Sud
foto via @ubergizmo.com

La peste 9 luni după ce și-a anunțat noua fabrică de proiectare a chipset-urilor din München, Apple a început să angajeze ingineri cu experiență în domeniul cipurilor de modem și al semiconductorilor wireless din Irvine, California.

Un raport recent al Bloomberg confirmă acest lucru și precizează că Apple caută oameni cu experiență în semiconductori Bluetooth și Wi-Fi, radiouri wireless, circuite integrate cu frecvență radio și în proiectarea pentru ceea ce se numește „wireless system-on-a-chip”. Acest lucru marchează încă un semn clar că Apple lucrează din greu la trecerea de la modemurile Qualcomm și dorește să-și dezvolte propriile cipuri wireless interne pentru produsele viitoare. Din acest motiv, compania a decis să formeze o nouă echipă de proiectare a cipurilor în California de Sud.

Potrivit noului raport, extinderea Apple Irvine este încă la început, cu planuri de a-și crește prezența treptat. Pe lângă extinderile sale în Irvine și München, Apple a început, de asemenea, să înființeze birouri de cipuri în SUA, în Portland, Oregon, Austin, Texas și Orlando, Florida, precum și în afara SUA în Haifa și Herzliya în Israel. Aceste locații nu sunt aleatorii, deoarece sunt plasate strategic în zona furnizorilor existenți de cipuri precum Intel, AMD și Infineon Technologies AG. De asemenea, se așteaptă ca Apple să-și extindă planurile de dezvoltare a cipurilor în Massachusetts și Japonia.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple assembling new chip design team in Southern California