CES 2022: Qualcomm lucrează cu Microsoft la un cip personalizat pentru ochelari AR

Scris de | 6 ianuarie, 2022
CES 2022: Qualcomm lucrează cu Microsoft la un cip personalizat pentru ochelari AR
foto via @ubergizmo.com

Microsoft a dezvoltat căștile de realitate mixtă HoloLens, în trecut, și odată cu zvonurile despre Apple, care ar putea căuta să intre pe acest domeniu, se pare că gigantul din Seattle și Qualcomm au decis să își unească forțele.

În timpul prezentării Qualcomm de la CES 2022, compania a dezvăluit că va colabora cu Microsoft la dezvoltarea unui chipset care ar putea fi folosit pentru a alimenta viitorii ochelari AR.

CEO-ul Qualcomm, Cristiano Amon: „Anunțăm că dezvoltăm un cip Snapdragon de realitate augmentată personalizat pentru ochelari AR de ultimă generație, eficienți din punct de vedere energetic, pentru ecosistemul Microsoft”.

Nu este prima dată când Microsoft și Qualcomm lucrează împreună. Anterior, cele două companii au colaborat la chipsetul SQ1, care a fost folosit pe Surface Pro X.

Nu știm când se vor lansa ochelarii, dar dacă zvonurile sunt adevărate și Apple lucrează la un produs concurent va fi interesant de observat cum se vor compara chipseturile Qualcomm față de hardware-ul Apple produs in-house.

Etichete: , , ,

Sursa: Qualcomm Working With Microsoft On Custom Chip For AR Glasses