Un studio cinematografic ar putea fi lansat în spațiu în 2024

Scris de | 21 ianuarie, 2022
Un studio cinematografic ar putea fi lansat în spațiu în 2024

Se pare că aventurile lui Tom Cruise în lumea cinematografiei au inspirat o revoluţie. Mai nou spaţiul poate găzdui un studio de televiziune datorită Space Entertainment Enterprise (SEE).

Potrivit The Hollywood Reporter, compania care coproduce viitorul film spațial al lui Tom Cruise intenționează să lanseze studioul cosmic până în 2024, pe lângă un studio de streaming și o arenă sportivă.

Modulul de producţie cinematografică denumit SEE-1 va fi montat pe Stația Axiom, o stație spațială comercială realizată de Axiom Space și care va fi atașată la Stația Spațială Internațională înainte de a intra pe orbită.

„Crearea unui loc de divertisment de generație următoare în spațiu deschide nenumărate uși pentru a crea conținut nou incredibil și pentru a transforma aceste vise în realitate”, a spus Richard Johnston, COO al SEE.

Modulul este construit cu intenția de a produce filme, muzică, programe de televiziune și evenimente sportive. Sunt aşteptaţi artiști și creatori care să creeze conținut în spaţiu. Partenerii, consultanții și consilierii SEE sunt compuşi din foști directori HBO, Endemol și Viacom, precum și din banca de investiții GH Partners.

Tom Cruise oferise la un moment dat teasere că pregăteşte un film realizat în spaţiu, dar detaliile nu au abundat pan acum. NASA anunţase în 2020 ca lucrează cu Cruise la o producţie pe Staţia Spaţială Internaţională. El va folosi capsula SpaceX Crew Dragon pentru a ajunge acolo. Ulterior Axiom intra pe fir pentru a îl duce pe actor în spaţiu.

Proiectul spaţial al lui Cruise ar putea avea un buget de 200 de milioane de dolari.

Etichete: , , , ,

Sursa: Mashable