Zuckerberg vrea ca tu să păstrezi o distanţă minimă de alte persoane în Metaverse

Scris de | 8 februarie, 2022
Zuckerberg vrea ca tu să păstrezi o distanţă minimă de alte persoane în Metaverse

În ultima săptămână Meta a fost un subiect pentru presă din toate motivele corecte, având de-a face cu prima scădere de utilizatori zilnici de la înfiinţarea sa, apoi de ameninţarea cu retragerea din Europa. Acum e un subiect pentru un motiv inedit: Mark Zuckerberg vrea să impună „distanţare” şi în Metaverse.

Ştiţi probabil acea ştire care a făcut furori pe Internet cu fata care se plângea la final de ianuarie că a fost pipăită în Metaverse sau chiar abuzată. Ei bine Mark Zuckerberg a anunţat că plănuieşte să introducă o distanţă obligatorie între avatarurile digitale ale oamenilor din universul virtual. Această ideea a apărut după ce analizele au arătat că tendinţa de bullying şi hărţuire e foarte mare în acest mediu.

Meta a pariat viitorul întregii companii pe Metaverse şi nu va renunţa la asta prea uşor. Proiectul derivă din Oculus, deţinut tot de Facebook, care i-a adus oamenii cu experienţă în VR şi know how. Apoi a trecut la următorul pas: crearea unui univers complet digital. În decembrie 2021 un utilizator care testa Horizon Worlds, o aplicaţie VR deţinută de Meta s-a plâns că a fost pipăit(a) online şi a solicitat o bulă protectoare în jurul avatarului său.

Adevărul e că VR-ul face lucrurile să pară extrem de reale şi intense, deci putem înţelege la ce s-a referit plângerea sa. Meta a anunţat pe 4 februarie că va introduce limite de distanţare între două avataruri VR. În Horizon Worlds oamenii se pot întâlni cu alţi utilizatori VR şi chiar să creeze un design de lume aşa cum o doresc ei. Horizon Venues e un alt produs VR care găzduieşte show-uri de comedie şi concerte. Concertele în mediu digital nu sunt deloc ceva nou: chiar recent David Guetta a ţinut un gig în Roblox.

Revenind la chestiunea cu distanţarea, o limitare a spaţiului între avataruri îl va împiedica pe un potenţial hărţuitor să invadeze spaţiul personal al avatarului. Odată ce o persoană intră în acel spaţiu, sistemul îi va opri mişcarea înainte. Această setare va fi activată ca mod default. Încă nu e foarte clar cum va fi reglementat spaţiul VR şi mai ales care va fi aportul de control parental.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Guardian