Motorola a creat un colier 5G ca accesoriu pentru căşti VR, ochelari AR

Scris de | 16 februarie, 2022
Motorola a creat un colier 5G ca accesoriu pentru căşti VR, ochelari AR

Unul dintre motivele pentru care încă nu a sosit o pereche de ochelari AR Apple sau casca VR e faptul că Apple vrea să evite cu orice preţ realizarea unui dispozitiv butucănos şi care se încinge. O soluţie ar fi ca o parte din componente să fie „externalizate”, ţinute în alte accesorii. Fix asta a făcut Motorola cu un „colier 5G”, prezentat recent.

Proiectul este realizat de către Motorola împreună cu operatorul american Verizon. Verizon îşi promovează 5G-ul, iar Moto are ocazia să experimenteze cu un nou format de dispozitiv. Faptul că produsul nu are încă un nume oficial şi e doar un „Neckband 5G” ne arată ca acesta e doar un prototip sau dacă vreţi chiar concept. E un soi de pandativ mare cât o baterie externă mai silfidă, pus pe o cureluşă tip lanyard, înfăşurată în jurul gâtului.

Evident, înfăşurată la modul relaxat, nu strâns. Device-ul are un procesor Snapdragon 8 Gen 1 la interior, alături de un modem 5G Qualcomm X65 5G adaptat la condiţiile reţelei Verizon. Motorola a prezentat gadgetul în tandem cu o pereche de ochelari AR Lenovo, ThinkReality A3. Se pare că a fost testat şi cu Qualcomm Snapdragon VR, Microsoft Remote Network Interface Driver. Are o cantitate generoasă de RAM, porturi USB-C şi DisplayPort 1.4.

Motorola şi Verizon se află acum în discuţii cu parteneri pentru a face acesta un produs viabil comercial. Nu ştiu în ce măsură suntem totuşi gata să purtăm pe piept un modem 5G cu viteze mari, în condiţiile în care multe studii recomandă ca nici telefonul clasic să nu îl ţinem aproape de organe vitale, gen în poală spre exemplu pentru o perioadă îndelungată.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Ubergizmo