Nokia (HMD Global) se retrage din cursa telefoanelor flagship

Scris de | 8 martie, 2022
Nokia (HMD Global) se retrage din cursa telefoanelor flagship

Au trecut 3 ani de la Nokia 9 Pureview şi se pare că acela va rămâne un telefon de colecţie, deoarece Nokia se retrage din cursa telefoanelor flagship. E mai degrabă vorba despre compania HMD Global, care păstoreşte acest brand de la despărţirea sa de Microsoft încoace.

Informaţia provine chiar de la Adam Ferguson, şef pe secţiunea Product Marketing la HMD Global, care a stat de vorbă cu Android Authority într-un interviu recent. Iată cel mai important citat al lui Adam: „să produci un telefon de 800 de dolari nu mai are sens în acest moment pentru noi”. HMD şi-a încercat norocul cu Nokia 9 Pureview în 2019, cu a sa Penta Camera, dar fără prea mare succes. Ulterior avea să se axeze pe telefoane midrange şi să primească ceva aprecieri pentru seriile Nokia 5 şi Nokia 6.

De la Nokia 6.2 şi 7.2 încolo lucrurile au devenit incerte, iar autonomia slabă, cameră sub aşteptări şi preţurile mari au tras în jos brandul. Nokia 8.1 a arătat ceva mai bine şi Nokia 8.3 a avut unele zvâcniri de hit totuşi. HMD a început să diversifice zona entry level şi midrange cu multe sub-serii şi tot mai multe modele Nokia G şi Nokia C în ultima vreme. Strategia nu a fost rea, HMD fiind profitabilă din trimestrul 3 al anului 2021, iar T4 2021 a fost chiar cel mai profitabil din istoria companiei (de câţiva ani).

HMD şi-a propus ca în perioada următoare să devină lider de piaţă în zona smartphone pre-paid în SUA. Îşi va despărţi serviciile într-o divizie separată, care se va ocupa strict de utilizatorii business. Trăim vremuri interesante, asta e sigur, cu Nokia care nu mai face flagshipuri, LG Mobile care a renunţat de tot la segment, iar HTC care e gata să revină cu un flagship cu Metaverse.

Etichete: , , ,

Sursa: Android Authority