YouTube Vanced se închide din motive legale

Cei care urăsc să aştepte după reclamele de pe Youtube aveau până acum YouTube Vanced ca alternativă. Ei bine, această aplicaţie va deveni nefuncţională în perioada următoare, iar dezvoltatorul său a trimis un mesaj explicativ.

Astfel am aflat că suportul pentru aplicaţia YouTube Vanced va înceta, din motive legale. Toate link-urile de download vor fi înlăturate de pe site-uri. Trebuie totuşi spus că actuala versiune de Vanced va continua să funcţioneze până când va deveni depăşită (în aproximativ 2 ani). YouTube Vanced emula functiila unei aplicaţii YouTube cu abonament Premium activat, inclusiv lipsa de reclame, ascultarea de conţinut cu ecran închis, dar şi ascultarea în vreme ce aplicaţia e minimizată.

În plus, aduce funcţii precum counter-ul de dislike-uri, de care YouTube a scăpat. Posibil ca motivul închiderii aplicaţiei să fie presiunea din partea Google, care pierdea echivalentul a milioane de abonamente prin simpla existenţă a lui Vanced. YouTube Vanced era de bază şi pentru utilizatorii de telefoane Huawei lansate din 2019 încoace, care nu aveau servicii şi aplicaţii Google.

Ultimul update de Vanced a adus modificarea volumului sau luminozităţii prin gesturi pe ecran, o temă şi mai întunecată pe terminalele cu ecran OLED şi mod Picture in Picture. Posibil ca acesta să fie doar începutul măsurilor Google anti Vanced şi să vedem aplicaţia dispărând de tot în curând.