Nothing Phone (1) a fost anuntat, este un proiect nou al fondatorului OnePlus, Carl Pei

Scris de | 24 martie, 2022
Nothing Phone (1) a fost anuntat, este un proiect nou al fondatorului OnePlus, Carl Pei

Carl Pei, omul care a fondat OnePlus alături de Pete Lau şi-a fondat o nouă companie cu câţiva ani în urmă, sub numele de Nothing. Acel startup a strâns fonduri de la nume mari, de la oameni de la Reddit la Casey Neistat şi de la fondatorul Twitch. A lansat întâi o pereche de căşti transparente (Nothing Ear 1) şi acum tocmai a anunţat un smartphone cunoscut drept Nothing Phone (1).

E drept că anunţul a fost unul vag şi a făcut parte dintr-o conferinţă în care s-a vorbit la modul general despre ecosistem. Am aflat că telefonul va sosi la vară, că are spate transparent cu „luminiţe” şi că va rula Nothing OS. E o variantă de Android cu un skin light şi axat pe transparenţă, amintind de OxygenOS la începuturile sale. Carl Pei a subliniat că Nothing nu e o companie audio deşi produce căşti, ci vrea să creeze un ecosistem în stil Apple.

Nothing Phone (1) va avea un procesor Snapdragon, un ecran OLED cu muchii foarte înguste şi curbate aparent. Printre partenerii companiei se numără Sony (probabil pe partea foto), Visionox, pentru ecran OLED, alături de Samsung, iar Qualcomm va oferi un Snapdragon 8 Gen 1 cel mai probabil. Pei a garantat şi 3 actualizări de OS şi 4 ani de update-uri de securitate pe Android.

Nothing OS va fi un skin peste Android şi va putea fi descărcat ca launcher pe anumite telefoane Android din aprilie. Aş paria pe cele OnePlus. Interfaţa foloseşte o matrice punctată pentru multiple elemente, iconuri, widgeturi. Pei a vorbit şi despre caching dinamic de RAM, pentru o experienţă mai rapidă, dar şi despre aplicaţii cu look minimalist.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena