Oppo aduce oficial un flagship în România: Find X5 Pro este disponibil la precomandă

Scris de | 29 martie, 2022
Oppo aduce oficial un flagship în România: Find X5 Pro este disponibil la precomandă

După câțiva ani în care Oppo a intrat pe piața din România, însă fără lansări mari ale flagship-urilor sale, compania chineză a decis să aducă oficial Find X5 Pro, cel mai nou terminal de top al său, pe meleagurile locale.

Camere în colaborare cu Hasselblad, ajutate de noul MariSiliconX

OPPO Find X5 Pro vine cu un sistem de camere dezvoltate în colaborare cu Hasselblad, la fel ca o altă companie față de care diferențele au început să fie din ce în ce mai reduse (hm hm One Plus hm hm). Noul flagship al brandului include cipsetul de imagine NPU MariSiliconX, care scoate în evidență detaliile imaginilor pe timp de noapte. MariSilicon X include cea mai avansată tehnologie AI existentă în prezent și rulează un algoritm avansat de reducere a zgomotului (AINR), proiectat de Institutul de Cercetare OPPO. Această tehnologie permite detectarea și reducerea zgomotului din fiecare cadru, pixel cu pixel, păstrând, totodată, acuratețea detaliilor fine, nuanța pielii și realitatea obiectivă a culorilor, conform companiei.

Rezultatul este o îmbunătățire de până la patru ori a rezoluției percepute în înregistrările video nocturne, un aspect granulat vizibil redus și o reproducere la nivel superior a culorilor, făcând posibilă, pentru prima dată, utilizarea 4K Ultra Night Video pe un smartphone Android, cu fiecare cadru la fel de precis ca o fotografie statică – din nou, conform Oppo.

OPPO Find X5 Pro include și două camere Wide și Ultra-wide, cu senzori de 50 MP IMX766 de la Sony, de 1/1,56” și dimensiunea pixelilor mari de 2um după îmbinarea acestora. Camera Wide beneficiază, totodată, de un sistem de stabilizare optică pe cinci axe, primul de acest fel inclus pe un smartphone, care, împreună cu algoritmi proprietari, se adapteză la fiecare mișcare a corpului pentru a îmbunătăți claritatea cadrelor. Camera selfie se schimbă automat de la un unghi larg de 80 de grade, la unul de 90 de grade, atunci când sunt mai multe persoane în cadru.

OPPO Find X5 Pro dispune și de noua soluție de calibrare a culorilor, Hasselblad Natural Color Calibration, și oferă o gamă de filtre Master creative. 

Performanță și display

OPPO Find X5 Pro are un design futurist, cu o carcasă din ceramică ultradură, de două ori mai rezistentă față de un panou de sticlă convențional și de două ori mai eficientă în disiparea căldurii. Modelul are și certificare IP68 pentru protecția la contactul cu lichide și praf. Display-ul este un AMOLED curbat, de 6.7 inci, cu o rezoluție WQHD+ și o acoperire de 100% a gamei de culori P3, ecranul pe 10 biți al smartphone-ului Find X5 Pro fiind capabil să redea mai mult de 1 miliard de culori.

La interior se află un Snapdragon 8 Gen 1, care poate susține cele mai solicitante aplicații și jocuri. Procesorul bazat pe o arhitectură de 4 nm de la Qualcomm oferă o performanță cu 30% mai ridicată și o eficiență energetică cu 25% mai mare față de telefoanele din generațiile anterioare, pe lângă capacitățile AI îmbunătățite. 

Acumulatorul are o capacitate de 5000 mAh, cu 11% mai mare față de Find X3 Pro, suportă alimentare SuperVOOC la 80W și se încarcă de la aproape 0 % la 50% în doar 12 minute. Totodată, smartphone-ul dispune și de alimentare wireless AirVOOC la 50W, care permite încărcarea până la 100% în doar 47 de minute. Tehnologia Battery Health Engine ajută la menținerea duratei optime de viață a bateriei – până la 1.600 de cicluri de încărcare.

Oferta de precomandă

Oppo Find X5 Pro este disponibil la precomandă cu o ofertă extrem de interesantă și nemaiîntâlnită până acum, alături de un alt telefon Oppo. Precomanda poate fi făcută până pe 6 aprilie, iar Find X5 Pro are un preț recomandat de 6499 de lei, și poate fi achiziționat de la Altex, eMAG, Flanco, dar și de la operatori. Mai multe detalii despre pachetul de precomandă poți găsi pe site-urile partenerilor Oppo.

Noi am făcut cunoștință cu telefonul la Barcelona, în cadrul MWC 2022, într-un material pe care îl poți citi aici, și lucrăm deja la un review dedicat pentru cel mai nou flagship Oppo.

Etichete: , , , , , , ,