Samsung îţi va permite să îţi repari telefoanele singur, printr-un parteneriat cu iFixit

Scris de | 2 aprilie, 2022
Samsung îţi va permite să îţi repari telefoanele singur, printr-un parteneriat cu iFixit

Urmând exemplul celor de la Apple cu programul lor de reparaţii acasă, Samsung va permite utilizatorilor săi să îşi repare telefonul în confortul casei. Iniţiativa se desfăşoară în parteneriat cu cei de la iFixit.

Programul va debuta în vara lui 2022, pentru telefoane ca Samsung Galaxy S20, Galaxy S21, dar şi tablete, precum Tab S7 Plus. Odată cu Samsung Self Repair Program, clienţii vor avea acces la componente, unelte pentru reparaţii şi ghiduri pentru a îşi repara dispozitivele. Programul este realizat în colaborare cu iFixit, care a lucrat deja la proiecte similare cu Motorola şi Steam.

În mod curios seria Galaxy S22 nu este inclusă în program. Recent şi Microsoft a anunţat un parteneriat cu iFixit pentru a produce unelte pentru reparat dispozitive Surface. Revenind la Samsung, ghidurile vor fi intuitive, vizuale şi detaliate.

Seria Galaxy S20 are deja ghidurile scrise, iar iFixit lucrează acum la cele de la seria Galaxy S21 şi Tab S7 Plus. Samsung are de gând să extindă programul la mai multe terminale şi să ofere şi panouri de ecran, panouri de sticlă pentru spate şi porturi de încărcare de schimb. Evident vor fi şi baterii, chiar dacă la anunţarea programului ele nu sunt menţionate oficial.

Samsung a ales totuşi o abordare atipică: ansamblul de ecran Samsung vine cu ecran pre-lipit de el. Samsung face aceste proiecte din motive ecologice, pentru a ne permite să ţinem telefoanele o perioadă mai lungă. .Are şi programul Upcycling, care face din Galaxy S9 de exemplu un senzor smart home.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge