Huawei Watch GT 3 Pro este un ceas cu EKG, funcţii de scufundare, design premium

Scris de | 29 aprilie, 2022
Huawei Watch GT 3 Pro este un ceas cu EKG, funcţii de scufundare, design premium

Huawei a lansat un nou ceas inteligent pe 28 aprilie, odată cu telefonul pliabil Huawei Mate Xs 2. E vorba despre Huawei Watch GT 3 Pro, care vine în completarea gamei Watch GT 3 cu extra funcţii legate de sănătate şi fitness.

Ceasul are două versiuni: una de 43 mm cu ecran AMOLED de 1.32 inch şi una de 46 mm cu ecran de 1.43 inch, tot un AMOLED. Cele două versiuni au în comun corpul din titaniu, ceramică şi sticlă de safir. Watch GT 3 Pro rulează HarmonyOS 2.0 şi permite realizarea de apeluri via Bluetooth şi utilizarea de aplicaţii. Există şi plăţi cu NFC şi funcţie e-wallet, iar ca noutate găsim funcţionalitatea EKG pentru a verifica ritmul cardiac.

Pentru început această dotare a fost aprobată de autorităţile medicale din China şi acum se aşteaptă şi aprobarea globală. De văzut dacă e nevoie de calibrarea periodică cu un tensiometru cum se întâmplă cu ceasurile Samsung cu EKG şi măsurare a tensiunii arteriale. Noul purtabil are şi senzor de puls, monitorizare a saturaţiei de oxigen, a temperaturii corporale, a somnului şi nivelului de stres.

Pe partea de fitness avem peste 100 de moduri sport, dintre care 18 PRO. Printre ele se numără şi Golf Mode, cu 300 de terenuri încărcate, dar şi un mod special pentru scufundări. Smartwatch-ul are o certificare 3 ATM pentru rezistenţa la scufundări şi are şi un mod Free Diving. Huawei promite până la 14 zile de autonomie pe modelul mare şi 7 zile pe cel mic. O încărcare de 10 minute oferă o zi de autonomie.

Varianta de 46 de mm cu corp din titaniu porneşte de la 360 de euro. Cea de 43 mm ceramică porneşte de la 430 de euro. Curelele sunt din pieţele de viţel sau ceramică şi există o versiune specială Porsche Design cu preţ de 680 de euro.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSMArena