HTC lansează un telefon 5G pe 28 iunie, axat pe platforma VIVERSE

Scris de | 10 iunie, 2022
HTC lansează un telefon 5G pe 28 iunie, axat pe platforma VIVERSE

HTC nu a mai lansat un telefon flagship de 4 ani, de la HTC U12+ încoace, dar a mai lansat câteva modele midrange şi terminalele Exodus, axate pe Blockchain. Acum revine pe piaţa smartphone cu toată seriozitatea, confirmând o lansare de smartphone 5G pe 28 iunie 2022.

Noul telefon va fi axat pe VIVERSE, versiunea HTC de Metaverse. Evenimentul se numeşte „Login Future” şi ar putea înseamnă transportarea unor funcţii de la headseturile VR Vive la telefoanele companiei. HTC confirmase încă de la MWC 2022 că are în lucru un smartphone inovator, unul care ne va introduce într-o lume animată virtuală, Viverse. Produsul trebuia să vină în aprilie 2022, dar a fost amânat din cauza pandemiei.

Din păcate nu avem detalii despre telefon, dar l-am văzut certificat în Olanda, cu un încărcător wireless de 15W. HTC are de partea sa câteva companii mari cu care a lucrat la acest Viverse. E vorba despre China Telecom, 3 operatori din Taiwan, dar şi operatori din Orientul Mijlociu. Telefonul se va axa pe o combinaţie de AR cu VR, integrate profund cu metaverse-ul open source HTC şi cu experienţa adunată din produsele Vive până acum.

Ştim că acest dispozitiv va veni cu integrare cu headsetul Vive Flow VR şi va suporta şi realitate augmentată nu doar VR. HTC ar putea risca mult cu acest produs, după ce a pierdut mult din cota pe care o avea cândva pe piaţa smartphone, când era prima cu un telefon Android, când era pionier Windows Phone şi lansa primul telefon 4G.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: GSMArena