Care sunt cei mai importanți factori atunci când alegem un laptop? ASUS ne răspunde

Scris de | 27 iunie, 2022
Care sunt cei mai importanți factori atunci când alegem un laptop? ASUS ne răspunde

De curând am participat la un eveniment organizat de ASUS în parteneriat cu Intel, pentru a afla care sunt cele mai importante noutăți din acest an în ceea ce privește piața globală de laptopuri și care sunt cele mai noi tendințe de consum care sunt observate în ceea ce privește comportamentul utilizatorilor. E un soi de update anual prin care producătorul din Taiwan ni-l prezintă, pentru a înțelege mai bine direcța în care se îndreaptă acest segment de gadget-uri.

Astfel că am avut ocazia să aflăm, până una alta, care sunt cele mai noi funcții aduse pe lineup-urile ASUS din acest an, dar și cât de performante sunt noile procesoare mobile de la Intel, de generație a 12-a, comparativ cu predecesorii săi de anul trecut. Desigur, marea majoritate a gamelor de laptopuri de la ASUS, mai ales cele destinate segmentului business, beneficiază de platforma Intel Evo, despre care am mai vorbit noi în varii review-uri pe connect, și care reprezintă un garant al performanței.

De exemplu, am fost destul de surpins să aflu că, cel puțin în configurațiile ASUS, procesoarele Intel Core i7 de generație a 12-a (12700H) dau rezultate mai bune în testele sintetice Cinebench decât vârful de gamă de anul trecut, și anume Intel Core i9 11900H. Un alt rezultat interesant, obținut tot în benchmark, ne arată că Intel Core i5 H-Series de generație a 12-a este de 2,5 ori mai performant decât un i5 U-Series de generație a 11-a.

În plus, tot în cadrul evenimentului de presă am aflat că ASUS are cea mai mare cotă de piață (68%) în ceea ce privește unitățile vândute care beneficiază de ecrane OLED, un segment din ce în ce mai popular printre creatorii de conținut și profesioniștii care activează în industriile creative.

Iar printre alte noutăți prezentate în cadrul evenimentului din acest an se numără și o nouă soluție de răcire, pe care am tot întâlnit-o și la laptopurile ASUS testate în ultima vreme, și care se remarcă printr-un nou design al ventilatoarelor, dar și prin Vapor Chamber, sistem despre care am scris în mai toate review-urile device-urilor de la ASUS destinate gamingului, în acest an.

O altă informație care mi s-a părut extrem de interesantă este dată de obiceiul de consum. Desigur, criteriul numărul 1 după care ne alegem un nou laptop este dat de preț, însă studiul Kantar prezentat în cadrul evenimentului a avut obiectivul de a afla care sunt cei mai importanți factori în afara costului.

Astfel că primul loc este ocupat de performanță, pe mai toate piețele importante ale lumii, după cum observăm și în imaginea de mai jos. După performanță, celelalte criterii luate în calcul sunt, în ordinea numerelor de pe tricou, durata de viață a bateriei, calitatea display-ului și calitatea build-ului.

Pe plan local, ASUS continuă să fie lider de piață și se ține foarte bine pe mai toate segmentele de laptopuri, indiferent că vorbim aici de gaming, business, ultrabooks sau device-urile pentru editare.

Etichete: , , , , ,