REVIEW Honor Magic 4 lite: Ecran mare la 120 Hz, autonomie bună

Sunt câteva lucruri bune la recent lansatul pe piața din România, Honor Magic 4 lite, precum ecranul mare, bateria de 4.800 mAh cu încărcare rapidă sau ansamblul de 3 camere pe spate. Dar ce ne facem cu panoul LCD, merită? Noi credem că da, dar le vom lua punct cu punct și le vom diseca într-un review mai amplu. Și cel mai important, are servicii Google la pachet!

Scris de | 30 iunie, 2022
REVIEW Honor Magic 4 lite: Ecran mare la 120 Hz, autonomie bună

Istoria Honor este interesantă, iar punctul cheie rămâne despărțirea de grupul Huawei. Așa cum probabil unii cunoașteți, Honor a fost un brand al gigantului chinez Huawei până la sancțiunile primite de guvernul american, moment în care s-a vândut divizia către un consorțiu denumit Shenzen Zhixin New Information Technology, o companie majoritară de stat și controlată de guvernul municipal din Shenzen.  

În timp ce Honor începuse să joace la liga mare și să se concentreze pe smartphone-urile high end, Honor lansa preponderent smartphone-uri în clasa entry și middle. În România exista chiar și un birou oficial Honor, cu spațiu dedicat pentru angajații companiei și o direcție diferită și fix în mijlocul scandalului dintre Huawei și Statele Unite se lansau la nivel european modelele din seria Honor 20, eveniment la care am participat și noi în Londra în 2019. Telefoanele nu mai soseau ulterior, iar pe la începutul pandemiei biroul local al Honor s-a dizolvat înainte de vânzarea oficială a diviziei.

În 2021, Honor anunța primul smartphone oficial după despărțirea de Huawei, iar în luna august deja se lansau primele flagship-uri, cu promisiunea ca modelele să ajungă și pe piața europeană, lucru care ulterior s-a și întâmplat, cu Mare Britanie, Franța, Germania, Italia și Spania fiind primele piețe din Europa confirmate oficial. În luna noiembrie a anului trecut, connect a făcut anunțul în exclusivitate: Honor pregatătește reintrarea pe piața de smartphone-uri din România, compania începuse prospectarea pieței pentru personal și începuse discuțiile cu lanțurile de distribuție.

În luna mai, Honor a anunțat deschiderea oficială a unui birou în România, iar primele modele de smartphone-uri prezente sunt Honor X8, Honor Magic 4 Lite și Honor Magic 4 Pro. Practic, avem și ieftine, dar și scumpe, iar astăzi o să punem sub lupă modelul Magic 4 Lite și vom pregăti un review și cu modelul din clasa superioară. Planurile Honor sunt mari, iar prezența în oferta operatorilor confirmă gândurile companiei

Aspect plăcut

Din punct de vedere al designului, Honor Magic 4 lite are un aspect plăcut, tineresc. Nu cred că este o exagerare să spun că este un telefon mare, în trecut aș fi zis chiar un phablet, dar acum nu mai este un termen la fel de popular pentru că toate telefoanele sunt la granița dintre telefon și tabletă. Are un ecran cu o diagonală de 6.81 inci și este destul de înalt, mai înalt decât telefonul meu de zi cu zi, iPhone 13 Pro Max.

Cu toate că ecranul se remarcă prin diagonală, panoul nu este cel mai fericit, vorbim despre un LCD care a fost devansat de mult de telefoanele cu ecrane OLED, dar are o rată de reîmprospătare de 120 Hz la o rezoluțiee de 2388 x 1080 pixeli.  Plusuri și minusuri la ecran, se mișcă bine, suficient de luminos (mai puțin în bătaia directă a soarelui), culorile sunt bine echilibrate, dar pentru prețul propus sper că nu vă așteptați doar la lucruri pozitive, astfel că ar fi putut fi mai luminos și unghiurile de vizualizare nu sunt dintre cele mai excelente.

Magic 4 lite vine în culorile titanium silver, midnight black și ocean blue, aceasta din urmă fiind și unitatea mea de teste, pe care o remarci prin aspectul colorat. Frontal se remarcă ecranul, cu o bărbie în partea de jos și o cameră perforată sus. Întors pe spate se remarcă monoblocul de trei senzori așezați într-un inel circular care depășește ușor nivelul carcasei și pe care găsim inscripția Matrix AI Vision Camera, deci ne promite încă din start o cameră echipată cu tehnologie AI care să recunoască obiecte sau să îmbunătățească parametrii.

 

Dacă continuăm cu elementele de construcție vom remarca pe drepta butoanele fizice de volum și Power, care încorporează și un senzor de amprente pentru deblocare. La bază se găsește portul USB de tip C pentru încărcare, tray-ul pentru SIM și grilajul difuzorului, în timp ce în partea de sus remarcăm o cască. Așa cum poate s-a observat deja, lipsește mufa de 3.5 mm pentru căști, ceea ce ne evidențiază avangardismul productătorului de a elimina căștile pe fir și pe nișa telefoanelor mai accesibile.

Bun la toate

Snapdragon 695 5G este procesorul care motorizează terminalul, iar chipsetul grafic este un Adreno 619, la care se adăuga 6 sau 8 GB de memorie RAM, noi am testat modelul cu 6 GB RAM. Este destul de bun în termeni de performanță, iar noi am reușit să jucăm jocuri precum Asphalt 9 sau Call of Duty: Mobile fără a întâmpina probleme. Neajunsul la capitolul multimedia rămâne ecranul, dar și sunetul, având un singur difuzor plasat la bază, într-o poziție care se maschează ușor de deget atunci când te joci pe landscape.

Este suficient de capabil și pentru multitasking, astfel că vei putea trece de la un joc la o aplicație bancară sau pentru social media fără prea mari încetiniri. Se simte că este ajutat de o rată de reîmprospătare de 120 de Hz, ceea ce devine un atuu excelent pe această nișa de telefoane la acest nivel de preț.  În termeni de stocare, Magic 4 Lite are 128 de GB de stocare internă, dar nu există posibilitatea de a atașa un card microSD pentru a extinde spațiul. Dar, cu ajutorul serviciilor în cloud vei putea stoca fotografiile, iar 128 de GB sunt suficienți pentru cele câteva titluri de jocuri pe care le vei putea instala.

Cu toate că are un ecran mare și o performanță destul de bună, Magic 4 Lite are o autonomie destul de bună, cu o baterie cu capacitate de 4.800 mAh. Trece lejer testul unei zile de funcționare în activități mixte, iar la o utilizare mai lejeră te vei îndrepta chiar și spre două zile pline. Mai bine de atât sună încărcarea rapidă la 66W, suficient de rapidă pentru a încărca bateria mai bine de 70 de procente în numai 30 de minute.

În ce privește interfața, rulează Android 11, peste care este aplicat Magic UI 4.2. Vorbim de o interfață curată, care se mișcă fluid și care amintește de interfața celor de la Huawei. Sunt câteva aplicații preinstalate și avem la bord și servicii precum Honor Share sau Nearby Share. Sperăm să se treacă rapid la Android 12.

Cvartet de camere

Honor Magic 4 Lite are patru camere în total, trei pe spate, una frontală. Pe spate avem un trio de camere, una principală de 48 de megapixeli, una de adâncime de 2 MP și un obiectiv macro de 2 MP, în timp ce camera frontală are un senzor de 16 megapixeli.

Fotografiile cu camera principală au detalii suficiente și sunt suficient de luminoase, dar dynamic range-ul suferă atunci când este foarte multă lumină în cadru. După cum se poate vedea, unele cadre sunt supraexpuse, iar asta se poate corecta prin ajustarea manuală a expunerii în timp ce fotogafiați.

Despre acel obiectiv macro nu sunt foarte multe de spus, este o cameră care va fi folosită rar și care nu oferă fix ceea ce se promite, la fel ca în cazul altor telefoane care au adăugat-o. Camera de adâncime ajută la fotografiile de tip portret și ne-am folosit cu succes de ea în unele momente, chiar dacă vorbim despre o rezoluție de numai 2 megapixeli.

Camera selfie este bună, cu detalii suficiente și cu o imagine clară. Aplică un filtru de beautification pe care nu îl agreez în mod deosebit, dar nici nu pot să spun că m-a deranjat extraordinar, în timp ce imaginile de tip portret cu camera frontală rămân preferatele mele pentru selfie-uri. 5 stele, recomand.

*Imaginile în low light vor fi urcate curând

Concluzie connect

Honor Magic 4 lite are un preț de listă de aproximativ 1700-1800 de lei, dar cel mai probabil prețul va coborî spre 1.200-1300 de lei peste vară. Sunt multe lucruri interesante la acest telefon, de la ecranul mare și fluid, cu rată de refresh de 120 de Hz, la bateria mare și încărcarea rapidă și până la aspectul curat și colorat. Este destinat pentru cei care vor un telefon corect, care să facă câte puțin din toate.

 

Etichete: , , , ,