Samsung a vândut 10 milioane de telefoane pliabile în 2021

Scris de | 21 iulie, 2022
Samsung a vândut 10 milioane de telefoane pliabile în 2021

Cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea unor noi modele pliabile, Samsung anunță că a depășit borna de 10 milioane de pliabile vândute în 2021 în întreaga lume.

Într-o postare pe Samsung Newsroom, Dr. TM Roh, Chief of Mobile Experience (MX), a spus că aceasta este o creștere de 300% față de 2020 și că se așteaptă ca ceea ce el numește „o creștere rapidă”, să continue.

70% dintre clienți de pliabile au optat pentru Samsung Galaxy Flip 3, ceea ce nu este deloc surprinzător. Samsung a recunoscut anterior că Flip 3 a motivat mai mulți oameni să schimbe brandul de telefoane decât au făcut-o telefoanele sale flagship.

Spuneam în concluzia review-ului lui Galaxy Z Flip 3 că „vorbim despre un smartphone fashion, un statement care stă la baza declarației producătorului sud coreean de a pune un telefon pliabil în mâinile a mai multor oameni”. Asta însemna printre altele, că producătorul a fost atent și la prețul dispozitivului, nu doar la ceea ce pune sub carcasă.

În ciuda declarațiilor, cifra de 10 milioane de unități pe care Roh o specifică este considerabil mai mare decât numărul de livrări publicate anterior de IDC, Într-un raport din februarie al International Data Corporation, s-a menționat că s-au livrat 7.1 milioane de unități în 2021. Indiferent de cifra adevarată, divizia MX a Samsung a înregistrat o creștere a veniturilor anul trecut, în principal datorită vânzărilor de telefoane pliabile, dar și cele mai recente modele din familia Galaxy S.

Pe lângă un update despre vânzările de pliabile, Roh a confirmat și că Samsung urmează să prezinte noile Flip și Fold la următorul eveniment Unpacked. El a mai spus că Samsung a făcut progrese pentru a îmbunătăți experiențele utilizatorilor pentru modelele viitoare:
„Sunt încântat să văd că oamenii descoperă noi modalități penru a face mai multe dint lucrurile pe care le iubesc cu noul pliabil. La viitorul nostru Unpacked din 10 august, veți vedea că impactul inovației noastre nu se referă doar la ceea ce tehnolgoia poate face. Este vorba despre ceea ce poți face tu. Ne-am inspirat încă o dată din cea mai importantă sursă – Utilizatorii Galaxy- pentru a depăși limitele a ceea ce este posibil. Abia aștept să vă arăt potențialul noilor noastre telefoane pliabile Samsung Galaxy, ca instrument de suprem atât pentru productivitate, cât și pentru exprimarea de sine”.

Următorul eveniment Samsung Unpacked va avea loc pe 10 august.

Etichete: , , , , ,