Samsung renunţă la camera Portrait de pe unele telefoane din 2023; Iată ce modele sunt vizate

Scris de | 21 iulie, 2022
Samsung renunţă la camera Portrait de pe unele telefoane din 2023; Iată ce modele sunt vizate

Samsung Galaxy S23 Ultra a apărut în câteva zvonuri în ultimele 24 de ore, dar nu a fost singur. Pe lângă faptul că am avea o cameră de 200 de MP pe el, aflăm că alte telefoane viitoare Samsung au sub semnul întrebării una dintre camerele importante, cea Portrait/Bokeh.

Publicaţia sud coreeană The Elec, care are surse bine conectate la furnizorii de componente a aflat ce pregăteşte Samsung pentru modelele midrange Galaxy A24, A34, A54. Ele vor sosi în prima parte a lui 2023 şi asta fără a avea camere Bokeh la bord. Se pare că Samsung nu vrea să elimine şi mult mai inutilele camere Macro, a căror funcţie se poate asocia unei camere ultrawide cu autofocus. Pe de altă parte am tot văzut telefoane fără cameră dedicată Bokeh realizând portrete arătoase.

iPhone-urile sunt cel mai bun exemplu, dar şi telefoanele Pixel şi noul Nothing Phone (1). Software-ul computaţional, AI-ul au ajuns destul de evoluate încât să producă fotografii cu fundal blurat excelente, fără a fi nevoie de o cameră dedicată. Samsung ar fi decis să mai taie un senzor din spatele telefoanelor sale din cauza crizei de componente aparent. Aceeaşi sursă mai scrie că Samsung Galaxy A24 va sosi cu o cameră de 50 de megapixeli (principală), una de 8 MP ultrawide şi una de 5 MP Macro.

Galaxy A34 va adopta o cameră de 48 MP principală, una de 8 MP ultrawide şi una de 5 MP Macro. Galaxy A54 apare cu o cameră de 5 MP ultrawide, ceea ce pare bizar, un downgrade faţă de predecesori. Are şi camera de 50 MP principală şi una de 5 MP Macro. Am fi preferat o cameră telephoto mai ţeapănă…

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena