Warner Bros se inspiră de la Marvel și spune că va realiza un plan de 10 ani pentru filmele DC

Scris de | 5 august, 2022
Warner Bros se inspiră de la Marvel și spune că va realiza un plan de 10 ani pentru filmele DC
Foto: WB Discovery

CEO-ul Warner Bros. Discovery, David Zaslav, spune că modelează structura universului DC după felul în care Disney a construit universul Marvel de pe marele ecran (MCU). Anunțul vine la doar câteva zile după ce compania sa a confirmat dispariția completă a filmului „Batgirl”, pelicula de 90 de milioane de dolari fiind eliminată din lista lansărilor următoare. Mai mult decât atât, filmul nici măcar nu va apărea pe vreo platformă de streaming, neputând fi astfel vizionat vreodată.

„Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, acestea sunt branduri cunoscute în întreaga lume” notează Zaslav, subliniind și oportunitatea uriașă pe care o are compania sa în acest sens. „Am realizat un reset. Am restructurat afacerea. Ne vom concentra și vom avea o echipă cu un plan pe 10 ani bazat exclusiv pe proprietățile DC”. Zaslav a adăugat și că acest model este inspirat de felul în care Bob Iger, fostul CEO al Disney, și Alan Horn (chief creative officer Disney) i-au dat „mână liberă” lui Kevin Feige, președintele Marvel Studios, pentru a crea MCU.

În legătură cu anularea lui „Batgirl”, CEO-ul Warner Bros. Discovery a spus: „Nu vom lansa niciun film înainte să fie pregătit. Ne vom concentra pe cum putem realiza fiecare din aceste filme, în general, cât mai bine posibil. Însă DC este ceva ce credem că am putea să facem mai bine și ne concentrăm pe acest lucru acum”.

Zaslav a vorbit și despre următoarele filme din catalogul DC, menționându-și entuziasmul pentru „Black Adam”, cu Dwayne Johnson în rol principal. De asemenea, Warner Bros. va lansa curând și sequel-uri pentru „Shazam!” (trailer aici pentru „Shazam! Fury of the Gods”) și „Aquaman”.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Warner Bros. to Enact a 10-Year Plan for DC Films: ‘We Think We Could Make It Better’