Xiaomi a prezentat CyberOne, un robot umanoid care rivalizează cu Tesla Bot

Scris de | 12 august, 2022
Xiaomi a prezentat CyberOne, un robot umanoid care rivalizează cu Tesla Bot

Xiaomi a prezentat recent CyberOne, un robot umanoid care vine ca rival pentru Tesla Bot, creația prezentată de Elon Musk în urmă cu aproximativ un an. CyberOne are 52 de kilograme și o înălțime de 1,77 metri, și a urcat pe scenă alături de CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, la un eveniment organizat în Beijing pe 11 august. Robotul s-a apropiat de CEO, oferindu-i acestuia o floare roșie, probabil pentru a demonstra faptul că este capabil să țină în mâini și obiecte mai mici și mai fragile. Apoi, a realizat o mișcare de kung fu, un selfie alături de Lei Jun și a încheiat show-ul.

Compania chineză a publicat pe canalul său de YouTube și un videoclip ulterior în care robotul petrece marea majoritate a timpului deplasându-se încet și căzând.

Robotul este capabil să perceapă spațiul 3D din jurul său și să recunoască persoane, gesturi și expresii, „permițându-i nu doar să vadă, dar și să proceseze mediul înconjurător”, conform celor de la Xiaomi. Asta se întâmplă grație unui senzor Mi-Sense, care îl ajută să perceapă terenul și obiectele din jurul său. CyberOne este capabil să recunoască 85 de tipuri de sunete din mediul înconjurător și 45 de clasificări de emoții umane. Acesta poate detecta astfel fericirea și, conform companiei, „poate oferi sprijin în momente de tristețe”, deși nu este precizat exact în ce fel.

„Toate aceste funcții sunt integrate în unitățile de procesare ale lui CyberOne, care sunt legate la un panou OLED curbat ce arată în timp real informație interactivă” se arată în comunicatul oficial.

Bineînțeles, comparația naturală pe care o vor face mulți va fi cu Tesla Bot, robotul umanoid care a atras atenția în urmă cu un an și despre care Elon Musk, CEO-ul Tesla, spunea atunci că va fi folosit pentru „a elimina sarcini periculoase, repetitive și plictisitoare”. La polul opus, Xiaomi nu a spus încă ce planuri are pentru CyberOne, CEO-ul Lei Jun scriind doar într-o postare pe Twitter că „povestea lui CyberOne este una de îmbarcare într-o călătorie a explorării în domeniul roboților inteligenți. Avem un drum lung înainte, însă credem întotdeauna că ceva minunat este pe cale să se întâmple”.

Etichete: , , , , , ,