Mafia 4 confirmat la aniversarea de 20 de ani a primului joc din serie

Scris de | 30 august, 2022
Mafia 4 confirmat la aniversarea de 20 de ani a primului joc din serie

În vreme ce toată lumea alunecă pe valul de nostalgie provocat de împlinirea a 20 de ani de la lansare aprimului joc Mafia, Hangar 13 ne-a făcut o surpriză şi a anunţat Mafia 4. În cadrul unui interviu acordat cu ocazia aniversării jocului, managerul Hangar 13, Roman Hladik a dezvăluit că se lucrează la un nou joc din seria Mafia.

Roman Hladik a recunoscut că suntem la ani distanţă de lansarea acestui titlu. Ştim doar că „există un nou proiect Mafia”. Primul joc a debutat în 2002 şi spune povestea unei familii mafiote criminale într-un oraş inspirat din Chicago. Acţiunea se petrecea în anii 1930. Următoarele jocuri Mafia au continuat povestea cu alte familii mafiote, din alte oraşe şi alte perioade istorice. Toate 3 jocurile au fost remasterizate şi relansate în 2020, iar primul a fost chiar refăcut de la zero şi bug-ul cursei cu maşini a fost reparat.

Imediat după remaster-uri, Hangar 13 a început să lucreze la un nou proiect, cu numele de cod Volt. Ştiam doar că include supereroi şi gameplay online. Din păcate publisherul Take Two avea să anuleze proiectul în 2021. Mafia 4 e subiect de zvonuri de ceva vreme şi se zvonea că ar fi inspirat de Scarface şi de anii 1980. De la Mafia 3 încoace Hangar 13 şi-a extins birourile, a făcut angajări, dar nu s-a mai angajat în vreun proiect de anvergură.

Acum trebuie să aibă grijă cu timeline-ul de lansare, deoarece ar putea concura cu mamutul numit GTA VI, având şi un format similar de sandbox.

Etichete: , , ,

Sursa: Polygon