Samsung prezintă un ecran glisant de 17 inch pentru PC-uri, tablete rulabile

Scris de | 29 septembrie, 2022
Samsung prezintă un ecran glisant de 17 inch pentru PC-uri, tablete rulabile

Samsung a participat în calitate de partener la Intel Innovation Day 2022, unde am văzut atât procesoarele Intel Gen 13, cât şi un panou surpriză glisant Samsung. E vorba despre un prototip de ecran de 17 inch „glisabil”, care aminteşte de telefoanele rulabile.

Samsung afirmă că acesta este o premieră globală şi va sosi pe PC-uri. Practic el permite să transformi un panou de 17 inch într-unul de 13 inch pur şi simplu trăgând de el şi derulând o porţiune de ecran. Am văzut aşa ceva sub forma unui prototip nelansat de LG Rollable, de telefon OPPO X 2021 şi au existat şi 2-3 încercări de televizoare rulabile. Prima utilizare a unui astfel de ecran va fi evident pe o tabletă şi apoi cu nişte concesii pe un laptop.

O tabletă ar putea totuşi să primească o tastatură ataşabilă şi să devină laptop, cum face ASUS ZenBook 17 Fold OLED. CEO-ul Samsung Display ar fi declarat recent că „pliabilele vor dispărea” odată ce glisabilele şi rulabilele intra în mainstream. Cel mai probabil vom începe să vedem terminale de genul la CES 2022, în ianuarie. În cazul de faţă ecranul alunecă pe o serie de mici şine, pentru a se extinde sau contracta, fix ca OPPO X 2021.

Dispare pliul din mijocul ecranului, dar un mecanism glisant e mai fragil decât unul pliabil. Deocamdată Intel şi Samsung evaluează beneficiile unui astfel de proiect.

Etichete: , , , ,

Sursa: Nikkei