REVIEW Razer DeathAdder V3 Pro – Rapid și ușor

REVIEW Razer DeathAdder V3 Pro – Rapid și ușor

Scris de | 7 octombrie, 2022

Gama DeathAdder a primit un nou membru în acest an, unul care se laudă cu viteza și greutatea sa redusă, mai exact DeathAdder V3 Pro. L-am testat și noi pentru o perioadă de câteva săptămâni și suntem gata să vedem dacă lucrurile cu care se mândrește se transpun și în utilizarea zilnică.

Pachetul lui DeathAdder V3 Pro este unul destul de simplu, oferindu-ți, pe lângă mouse, bandă anti-aderentă ce poate fi lipită pe click-ul dreapta și stânga, respectiv pe margini, ca să nu îți alunece mâna. De asemenea, tot în cutie vei găsi și un cablu Razer SpeedFlex, în cazul în care vrei să folosești totuși mouse-ul pe fir, precum și un dongle.

Primul lucru pe care îl vei remarca este greutatea, acesta fiind într-adevăr un mouse extrem de ușor, la numai 64 de grame (nu la fel de ușor însă ca Razer Viper V2 Pro). Rulează excelent pe mai toate suprafețele, inclusiv pe sticlă mai groasă de 4 milimetri, și mișcarea sa se simte fluidă, ușoară și plăcută. Este disponibil în doar două variante de culoare, alb sau negru, eu l-am testat în cea albă, care este foarte frumoasă și face o pereche bună cu Razer Pro Type Ultra, tastatura pe care o folosesc de ceva vreme. 

Există și câteva schimbări minore în ceea ce privește forma mouse-ului, menite să îmbunătățească ergonomia sa. Astfel, DeathAdder V3 Pro ține mâna ceva mai sus decât variantele anterioare, a schimbat poziția celor două butoane de pe stânga și a rotiței, pentru a fi mai ușor accesibile și include acum și o margine de suport pentru degetul inelar.

Sunt doar 6 butoane pe DeathAdder V3 Pro, pe care, bineînțeles, le poți configura din aplicația Razer Synapse. Lipsește iluminarea RGB de pe acest produs, un lucru puțin neașteptat pentru Razer, dar nici nu pot să spun că îi simt lipsa, oricum nu e ca și cum te uiți la mouse atunci când îl folosești. 

Viteza

Un lucru pe care îl apreciez la Razer este faptul că fiecare USB al dispozitivelor wireless este marcat cu numele respectivului device. Ajută foarte mult atunci când folosești mai multe periferice și încerci să nu le încurci între ele când mai trebuie să schimbi o tastatură sau un mouse. Acestea fiind zise însă, e momentul să vedem și cât de rapid este DeathAdder V3 Pro.

Cum am spus, viteza este unul dintre lucrurile cu care se laudă acest mouse, fiind dotat cu un senzor optic Razer Focus Pro, care poate ajunge până la 30.000 DPI. Sunt 5 setări diferite, pe care le poți schimba dintr-un buton dedicat, aflat pe baza mouse-ului, însă cea default mi s-a părut cea mai bună, combinând rapiditatea cu precizia. Switch-urile optice Razer sunt certificate să reziste până la 90 de milioane de click-uri, deci nu ar trebui să ai vreo problemă la capitolul acesta cam pe toată durata de viață a mouse-ului. 

Wireless, mouse-ul funcționează evident cu ajutorul tehnologiei Razer HyperSpeed Wireless, și poți să duci polling rate-ul la un uriaș 4000Hz dacă ești dispus să mai cheltui încă 35 de euro pe un dongle special, care îți va permite asta. Este necesar? Sincer, nu cred, chiar și dacă vrei să îți faci intrarea în scena de esports, probabil te vei descurca mai mult decât onorabil cu ceea ce găsești deja în pachetul lui DeathAdder V3 Pro.

Aceleași setări oriunde îl folosești

Mouse-ul are și câteva funcții inteligente, precum Asymmetric Cut-Off, Smart Tracking sau Motion Sync. Acestea au roluri diferite, precum de a asigura cel mai bun și exact timp de răspuns al mouse-ului, sincronizându-l cu timpul în care extrage informația PC-ul tău, sau confirmarea că DeathAdder V3 Pro se poate mișca la fel de bine pe orice suprafață.

Razer DeathAdder V3 Pro are inclusă și o memorie care stochează și poate folosi setările din profilul tău de Razer Synapse, astfel că indiferent cu ce device îl folosești sau dacă acesta e un mouse nou, te poți asigura că setările tale sunt aceleași, inclusiv DPI-ul, Polling Rate-ul și distanța de lift-off. 

În ceea ce privește autonomia, atunci când îl folosești în modul wireless, mouse-ul ar trebui să te țină până la 90 de ore de utilizare. Se poate încărca însă destul de repede cu un USB-C, deci probabil îl poți lăsa peste noapte cam odată la două săptămâni fără griji că vei rămâne vreodată fără baterie.

În jocuri, l-am folosit în Apex Legends și Naraka: Bladepoint, iar în ambele senzația a fost similară: mouse-ul este ușor, rapid și se simte excelent în utilizare, senzorul optic Razer oferind o precizie foarte bună. Îți recomand să te joci cu setările și să vezi care este totuși cel mai bun aranjament pentru tine, mai ales că e posibil ca în unele jocuri să ai nevoie de un DPI mai mare, pentru reacții mai rapide, sau de unul mai scăzut, pentru o precizie mai bună, după caz.

Concluzia connect

Razer DeathAdder V3 Pro este un mouse creat pentru gamerii avizi, cei care își doresc cam tot ce e nou în materie de tehnologii de gaming - chiar dacă efectul acestor tehnologii poate fi uneori minimal. Este ușor, are un design ergonomic și extrem de rapid, ceea ce îl face perfect pentru utilizarea în jocuri. Problema principală este însă prețul - 160 de euro pentru un mouse nu e o sumă pe care o vor aloca foarte mulți, dar mă aștept ca cei care merg pe mâna acestui „șoarece” să nu fie deloc dezamăgiți.

Plusuri

  • Foarte rapid și precis.
  • Greutatea redusă.
  • Funcțiile inteligente.

Minusuri

  • Lipsa RGB-ului poate fi neplăcută pentru anumite persoane.
  • Prețul este unul destul de piperat.

Etichete: , , , , ,