Scandalul FTX crypto se complică; Fondatorul său ar fi pregătit 100 de milioane de dolari pentru Taylor Swift

Scris de | 8 decembrie, 2022
Scandalul FTX crypto se complică; Fondatorul său ar fi pregătit 100 de milioane de dolari pentru Taylor Swift

În cadrul ultimului podcast al lui Joe Rogan de pe Spotify, gazda a urmărit cu surprindere un interviu acordat de Sam Bankman-Fried către New York Times. A descoperit un miliardar cu un comportament bizar, cu pupile dilatate şi tremurând în faţa camerei.

Între timp au ieşit la iveală multiple dedesubturi: Bankman-Fried ar fi negociat o sponsorizare de 100 de milioane de dolari pentru Taylor Swift, pentru ca ea să promoveze FTX. În acelaşi timp Matt Damon, Tom Brady şi Larry David au probleme cu procese pentru că au promovat FTX. Iar în cadrul podcastului lui Rogan am aflat că una dintre directoarele companiei posta pe Twitter fără jenă în aprilie 2021 că nu înţelege cum lumea poate trăi fără amfetamine.

Procurorii federali continuă investigrea lui Sam Bankman-Fried şi a modului în care au picat două criptomonede în luna mai. Bănuiala este că Sam a manipulat piaţa, ducând la colaps şi la efectul de domino. Până la urmă întreg exchange-ul FTX a picat în noiembrie şi au dispărut miliarde de dolari. La un moment dat s-au mutat 10 miliarde de dolari între FTX şi Alameda Research.

TerraUSD şi Luna sunt criptomonedele care au picat în primăvară. FTX este investigată şi pentru încălcarea de reguli cu privire la spălarea de bani, în urma transferurilor sale dubioase către offshore-uri. Manipularea s-ar fi produs astfel: la fiecare picaj de TerraUSD, supply-ul de Lună creştea şi se putea capitaliza pe seama diferenţei.

Etichete: , , , , ,

Sursa: NY Times