Sony a oferit indicii despre un PlayStation 5 Pro lansat în 2023

Scris de | 21 decembrie, 2022
Sony a oferit indicii despre un PlayStation 5 Pro lansat în 2023

Cei de la revista Famitsu au avut ocazia să stea de vorbă cu un oficial Sony, care a făcut aluzie la o nouă versiune de consolă Playstation 5. Un PlayStation 5 Pro e în cărţi, conform aluziilor lui Hideaki Nishino, care ocupă rolul de Senior Vicepreşedinte Sony Interactive Entertainment.

Discuţia s-a purtat cu privire la PS VR şi PS VR 2. În acelaşi interviu am aflat că până la finalul de an fiscal 2022 vânzările totale de console PlayStation 5 vor depăşi 37 de milioane de unităţi. Apoi oficialul a menţionat şi că speră că suntem nerăbdători să vedem ce apare în 2023. Nishino nu a vorbit clar despre PS5 Pro, dar a făcut aluzii la un sistem de gaming actualizat în 2023.

Surse apropiate de producătorul japonez şi de echipa de testare a menţionat că noul dispozitiv va sosi doar într-o versiune digitală. Viitoarea consolă va avea un disk drive detaşabil, teorie pe care am mai auzit-o în trecut. Conexiunea între drive şi consolă se face via USB-C. Randările de până acum fac consola să pară mult mai mică şi mai compactă decât actualul PS5.

PS5 a împlinit 2 ani de existenţă în noiembrie 2022 şi în ultima vreme se vorbeşte des şi despre PS6, care ar sosi în 2027. Anul fiscal 2023 începe pentru Sony în aprilie 2023, iar de vreme ce PS4 Pro a venit la 3 ani după PS4, e clar faptul că în 2023 e momentul pentru o nouă varianta de PS5. Posibil să apară şi un PS5 Slim, acela fiind candidatul favorit la drive-ul detaşabil.

Sursa foto

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizmochina