Microsoft ar fi interesată să cumpere Netflix în 2023

Scris de | 22 decembrie, 2022
Microsoft ar fi interesată să cumpere Netflix în 2023

Anul 2023 ne-ar putea aduce câteva achiziţii interesante în zona tech, dar de departe cea mai mare ar fi cea de care scrie Reuters în această săptămână. Se pare că Microsoft ar fi pus ochii pe Netflix pentru o mega tranzacţie.

Microsoft a adunat în ultimele decenii o listă impresionantă de 273 de achiziţii, care include Skype, creatorul Minecraft, Linkedin, Nuance şi recent şi Activision Blizzard. E drept că această din urmă achiziţie dă dureri de cap lui Satya Nadella and co din cauza reglementărilor antitrust. A costat 69 de miliarde de dolari şi datează deja de un an. Ei bine CEO-ul Satya Nadella ar fi dori acum ca Microsoft să intre în lumea streaming-ului.

Dacă nu preia toată platforma, atunci ar putea doar să îi integreze business-ul de streaming în cel propriu. O relaţie între aceste două companii există deja: Netflix a lansat recent un abonament mai ieftin cu reclame, iar Microsoft e compania care îi pune la dispoziţie serviciul de advertising, Microsoft Ads. În plus preşedintele Microsoft, Brad Smith este în comitetul directoral Netflix.

Netflix vine după un an 2022 problematic, pierzând sute de mii de clienţi şi fiind depăşită de Disney+. Preţul vehiculat în presa ar fi de 190 de miliarde de dolari, aproximativ 10% din valoarea Microsoft. Riscul asumat e uriaş, mai ales că Netflix ar genera cam 8 miliarde de dolari pe an şi asta prin 2024.

Etichete: , , , ,

Sursa: Reuters